Tarım işçilerinin kaldığı çadırlardaki yangın

Tarım işçilerinin kaldığı çadırlardaki yangın

Adana'da çadırları yanan tarım işçileri, Adana Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce kurulan çadırlara yerleşerek yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor- Yangın sırasında cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntülere yaşanan panik anı yansıdı

ADANA (AA) - Adana'da çadırları yanan tarım işçileri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) kurduğu çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Merkez Yüreğir ilçesi Yalnızca Mahallesi’nde dün çıkan yangında çadırları yanan tarım işçileri, dün gece AFAD tarafından kurulan çadırlara yerleşti.

Yangının çıktığı alanın yakınındaki araziye kurulan 16 metrekarelik 20 çadır için üzerinde oturma ve uyuma olanağı sağlayan kampetler de dağıtıldı.

Bu arada itfaiye ekipleri, yangının çıkış sebebini belirlemek için olay yerindeki incelemelerine devam etti.

Yangın sırasında cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntülere ise yaşanan paniğin yansıdığı görüldü.

Yalnızca Mahallesi'nde Diyarbakır'dan göç eden tarım işçileri ile Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve tarlalarda çalışarak geçimlerini sağlayan ailelerin kaldığı çadırlardan birinde dün henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında 60 çadır kullanılamaz hale gelmişti.

Yangının ardından olay yerine giden AFAD ekipleri, 20 çadır kurmuş, Türk Kızılayı ise 144 kişi için yemek ve battaniye yardımında bulunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler