Tarım işçilerinin kaldığı çadırlardaki yangın

Tarım işçilerinin kaldığı çadırlardaki yangın

Adana Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, çadırları yanan tarım işçileri için 20 çadır kuruldu- AFAD Afet Yönetim Merkezi Şube Müdürü Ongun:- “Çadırlar kuruluyor, gerektiğinde çadır sayısı artırılabilecek”

ADANA (AA) - Adana Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), yangın sonucu evsiz kalan tarım işçileri için 20 çadır kurdu.

Merkez Yüreğir ilçesi Yalnızca Mahallesi’nde çadırlarının yanması nedeniyle evsiz kalan tarım işçileri için AFAD ve Türk Kızılayı harekete geçti. AFAD, yanan 60 çadırın bulunduğu alanın yakınında belirlenen bölgeye 20 çadır kurdu. Türk Kızılayı da evsiz kalan 144 kişi için yemek ve battaniye yardımında bulundu.

AFAD Afet Yönetim Merkezi Şube Müdürü Ahmet Ongun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarım işçilerinin konakladığı çadırda yangın çıkmasının ardından AFAD, itfaiye ve Türk Kızılayı ekiplerinin olay bölgesine gelerek incelemelerde bulunduğunu kaydetti.

Yangın sonucunda 60 çadırın kullanılamaz hale geldiğini dile getiren Ongun, "İtfaiye ekipleri yangını söndürerek soğutma çalışması yaptı. Türk Kızılayı ekipleri evsiz kalanlara battaniye ve yemek verdi. Biz de kaymakam beyin talebi üzerine çadırı yanan ailelere çadır getirdik. Şu anda çadırlar kuruluyor. Gerektiğinde çadır sayısı arttırılabilecek” dedi.

Öte yandan Toroslar Elektrik Dağıtım ekipleri de yangın nedeniyle zarar gören elektrik direk ve tellerinin yenilenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Yalnızca Mahallesi'nde Doğu ve Güneydoğu'dan göç edenler ile Suriye'deki iç savaştan kaçarak gelen ve tarlalarda çalışarak geçimlerini sağlayan işçilerin kaldığı bir çadırda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, kısa sürede büyüyen alevlerin diğer çadırlara sıçraması sonucu 60 çadır kullanılamaz hale gelmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :