Tarım AŞ'den ilk ihracat Almanya'ya

Tarım AŞ'den ilk ihracat Almanya'ya

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Tarım AŞ, Almanya'ya siyah incir göndererek ilk ihracatını yaptı

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki meyve ve sebze üreticilerinin gelirlerinin artırılması amacıyla kurulan Tarım AŞ, Almanya'ya siyah incir göndererek ilk ihracatını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarım AŞ tarafından Karabalçık Mahallesi'nden temin edilen siyah incirler Almanya'ya ihraç edildi. Üreticilerden piyasanın üzerinde fiyatlarla toplanan ürünler, köy meydanında kurulan depoda paketlenerek ihracata hazır hale getirildi.

Berlin'e gönderilen ürünlerin paketleme çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'de ilk defa bir belediyenin, bölgesinde yetiştirilen tarım ürünlerinin ihracatına başladığını belirtti.

Altepe, gelişmiş ülkelerde tarımsal ürünlerin satış ve pazarlamasının üretici birlikleri veya kooperatifler aracılığıyla yapıldığını hatırlattı.

Gerçekleştirilen ihracatla Türkiye'de buna belediyeleri de dahil ettiklerini vurgulayan Altepe, "Hedefimiz belediyenin imkanlarını kullanarak üreticiye daha fazla kazandırmak ve ihracatta elde edilen geliri yine üreticiler için kullanmak." değerlendirmesinde bulundu.

Bursa'da bir yandan üretime destek verirken diğer yandan pazarlamayla ilgili tüm araştırmaları eksiksiz yürüttüklerini ifade eden Altepe, şunları kaydetti:

"Sadece siyah incir için başta Hollanda ve Almanya olmak üzere dünya pazarlarını didik didik ettik. Çalışmalarımızın sonucunda Bursa Siyah İncir Üreticileri Birliğiyle ilk ihracatımızı gerçekleştirmiş oluyoruz. İstiyoruz ki tarım ürünlerinin fiyatlarının belirlenmesi ve pazarlanması konusunda düzenleyici kuruluş olalım. Üreticimiz zarar görmesin. Fiyatlar daha da yükselsin ve kazanan köylümüz olsun. Onun için bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz."

Bursa Siyah İncir Üreticileri Birliği Başkanı Osman Öz ise Altepe'nin sektör bileşenlerine sağladığı katkı nedeniyle duygulandıklarını belirtti.

Yaklaşık bir yıldır Tarım AŞ'yle yaptıkları çalışmaların sonuç verdiğini, incirin toptan alım fiyatının 1,5 liradan 2 liraya çıktığını belirten Öz, "İnşallah daha iyi olacak. Dışarıya şimdilik 5 tır gönderiyoruz ama devamı gelecek." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :