Tarık Buğra'nın Akşehir'deki evini müzeye çevirme çalışmaları devam ediyor

Tarık Buğra'nın Akşehir'deki evini müzeye çevirme çalışmaları devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Tarık Buğra'nın Akşehir'deki evini müzeye çevirme çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk edebiyatının ustalarından biri olan Akşehirli yazar Tarık Buğra'nın yaşadığı evi müzeye dönüştürme çabalarını hızlandırıyor. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Cumhur İttifakı Akşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Kahraman ile birlikte, kamulaştırma işlemleri tamamlanan evde yapılan incelemelerin ardından, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Altay, Akşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen çalışmaların, ilçenin tarihini ve kültürel dokusunu ortaya çıkarmayı amaçladığını belirtti. Tarık Buğra'nın uzun yıllar yaşadığı evin kamulaştırıldığını ve içinde gençlere yazarın hayatını anlatan bir müze oluşturulacağını açıkladı. Buğra'nın hatıralarının yaşatılacağı müze, Akşehir'in önemli bir değerini hem yerel halkla hem de Türkiye geneliyle buluşturacak.

Projede dijital içeriklerin de yer alacağını belirten Başkan Altay, bu çalışmanın Akşehir'in turizmine katkı sağlayacağını vurguladı. Tarık Buğra'nın eserleri ve yaşamıyla ilgili müze, Akşehir'in kültürel zenginliğini ve turistik çekiciliğini artıracak önemli bir destinasyon haline gelecek.

Başkan Altay, "Küçük Ağa" dizisiyle hatırladığımız Tarık Buğra'yı anlatmanın ve onun hatıralarını yaşatmanın önemli bir görev olduğunu ifade ederek, bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarık Buğra'nın evinin müze haline getirilmesi projesinde hızla ilerlerken, Akşehir'in kültürel mirasını koruma ve tanıtma yolundaki çabaları da takdirle karşılanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.