Tarihin en soğuk Mart aylarından birini yaşayan Ankara’ya Perşembe günü yine kar yağacak!

Tarihin en soğuk Mart aylarından birini yaşayan Ankara’ya Perşembe günü yine kar yağacak!

Son cemrenin 5-6 Mart’ta toprağa düşmesine rağmen havalar bahar mevsimine adapte olamadı. Daha önceki senelerde eksi 12 derece sıcaklık altında kış mevsimi geçirmiş olan Ankara için yeni haftada kar tahmini var.

Havaların ısınması beklenen Türkiye’de kış mevsimi ülkeyi terketmek istemiyor. Balkanlar üzerinden gelen hava kütleleri şehirlere kar yağışı bırakmaya devam ediyor. Ankara hava durumunu merak eden vatandaşlar da planlarını buna göre yapıyor.

CEMRE TOPRAĞA DÜŞTÜ ANCAK

İlk cemre 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düştü. Cemrenin ikincisi 26-27 Şubat'ta suya, üçüncüsü ise 5-6 Mart'ta toprağa düştü. Bahar mevsimini haber veren son cemrenin düşmesine rağmen son kez kar yağışı Ankara’yı etkisi altına alacak.

ANKARA HAVA DURUMU

14 Mart Pazartesi günü başkentte eksi 6 derece sıcaklıkla başlayacak. Kuru soğuk bir güne başlayacak Ankara’da hava kapalı olacak.

15 Mart Salı günü de yine eksi 5 derece sıcaklık ve kapalı bir hava hâkim olacak.

16 Mart Çarşamba günü ise Ankara’da az bulutlu ve açık bir gün yaşanacak.

ANKARA’YA KAR GELİYOR

17 Mart Perşembe Ankara’da gecenin ilk saatlerinde kar yağışı başlayacak. Gün ortasında şehir genelinde etkisini gösterecek kar yağışı 18 Mart Cuma günü de yer yer etkili olacak. 19 ve 20 Mart tarihlerinde şehirde hava sıcaklığının eksi değerlerde sürmesi olası görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.