Tarihi Uzun Çarşı'da bayram hareketliliği

Tarihi Uzun Çarşı'da bayram hareketliliği

Arife gününde giyim, ayakkabı, şeker ve kurbanlıklarını kesmek için bıçak almak isteyenler Hatay'daki tarihi Uzun Çarşı'ya akın etti

HATAY (AA) - Kurban Bayramı'nın arife günü dolayısıyla giyim, ayakkabı, şeker ve kurbanlıklarını kesmek için bıçak almak isteyen vatandaşlar Hatay'daki tarihi Uzun Çarşı'da yoğunluk oluşturdu.

Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını yapmak için çarşıya giderek alışverişlerini tamamlamaya çalışanların yanı sıra kurbanlıklarını kesecek olan vatandaşlar da bıçakçıların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Bıçak almak, bıçaklarını biletmek, mangal ve kebap şişleri satın almak isteyenler bıçakçı dükkanlarını doldurdu.

Bıçakçı Necati Mazmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesi işlerin yoğunlaştığını ve bu durumunun kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Son bir haftada işlerinin iki katına çıktığını ifade eden Mazmanoğlu, ''Allah'a çok şükür işlerimiz iyi gidiyor. Kurban kesecek olan vatandaşlar bıçak almak ve bıçaklarını biletmek için iş yerlerimize geliyor. Bu bayram oldukça sipariş aldık. Herkesin bayramını kutluyorum.'' dedi.

Ayakkabı satıcısı Halil Akkuş da bayramın esnaf açısından hareketli geçtiğini kaydetti.

Geçen yıllara oranla işlerinde biraz da olsa düşüş yaşandığını aktaran Akkuş, yine de satışlardan memnun olduklarını ve çarşıya bereket geldiğini söyledi.

Vatandaşların bayram yoğunluğu oluşturduğu tarihi çarşıda hareketliliğin geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler