Tarihi konaklarda "mukabele" geleneğini yaşatıyorlar

Tarihi konaklarda "mukabele" geleneğini yaşatıyorlar

Yozgat'taki 3 tarihi konakta kadınların katılımıyla gerçekleştirilen mukabele, yoğun ilgi görüyor

YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesince ramazanda kadınlara tahsis edilen tarihi konaklarda mukabele geleneği yaşatılıyor.

Kadınlar, mukabele geleneğini, belediyeye ait tarihi Hayri İnal, Muteber Divanlıoğlu ve Hüzni Baba konaklarında devam ettiriyor.

Ramazan boyunca konaklarda mukabele programına katılan kadınlar, müftülük tarafından görevlendirilen hocalar eşliğinde Kur'an-ı Kerim'i hatmediyor.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın kendine has özellikleri ve güzellikleri olduğunu söyledi.

Vatandaşlara bu güzellikleri doya doya yaşatmak istediklerini ifade eden Arslan, "Bu manada ramazanın en önemli geleneklerinden, güzelliklerinden birisi de mukabelelerdir. Birçok camimizde mukabele okunuyor ama bizler de belediyemize ait konaklarda mukabele geleneğini yaşatmak istiyoruz." dedi.

Mukabele programını 3 yıldır düzenlediklerini belirten Arslan, "İlk yıllarda mukabele geleneği bir konakta yapılıyordu. Bu sene 3 farklı konakta yapılıyor. İnşallah önümüzdeki sene daha fazla konakta yapılacak. Böylece bu konakları halkımıza açmış oluyoruz. Tarihi yüzyıllar öncesine dayanan konaklarımız, güzel ve hayırlı faaliyetlere hizmet etsin istiyoruz." diye konuştu.

Kadınların konaklardaki mukabelelere yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Arslan, bundan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Emine Güzel ise ramazanın maneviyatını en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla son 3 yıldır tarihi konaklardaki mukabeleye katıldığını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :