Tarihi Han Sular Altında Kaldı Konya'da Umutlar Yükseldi
Konya’da son yağışlarla barajlardaki su seviyesi yükseldi. Altınapa Barajı’nda doluluk artarken, tarihi Altınapa Hanı’nın bir bölümü yeniden sular altında kaldı.
Konya’da kış aylarının yağışsız geçmesi, uzun süre kuraklık endişesine neden oldu. Göl, baraj ve göletlerde su seviyeleri geçmiş yılların altında kalırken, son dönemde etkili olan yağmur ve yüksek kesimlerdeki kar yağışları tabloyu değiştirdi.
Son yağışlarla birlikte su kaynaklarında gözle görülür bir artış yaşandı ve kentte umutlar yeniden yükseldi.

Altınapa Barajı’nda Dikkat Çeken Yükseliş
Altınapa Barajı’nda iki ay önce 5 milyon 647 bin metreküp olan su hacmi, son yağışların ardından 13 milyon 590 bin metreküpe ulaştı.

Barajın doluluk oranı ise yaklaşık yüzde 24 artarak yüzde 42 seviyesine çıktı. Bu artış, hem tarım hem de içme suyu açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Tarihi Altınapa Hanı Yıllar Sonra Yeniden Sular Altında
Su seviyesinin yükselmesiyle birlikte, Anadolu Selçuklu dönemine ait olan Altınapa Hanı’nın bir kısmı da yeniden sular altında kaldı.

1201 yılında Selçuklu komutanlarından Şemseddin Altunapa tarafından yaptırılan bu tarihi yapı, baraj doldukça zaman zaman görünmez hale geliyor.
Vatandaşlar Yağışlardan Memnun
Bölge sakinleri, geçmiş yıllarda su seviyesinin daha yüksek olduğunu hatırlatarak, son yağışların bereket getirdiğini ifade etti.

Yağışların devam etmesi halinde, barajlardaki doluluk oranının daha da artması ve kuraklık riskinin azalması bekleniyor.