Tarihi Başçarşı'da aşure dağıtıldı

Tarihi Başçarşı'da aşure dağıtıldı

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Başçarşı'da, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Saraybosna'nın Stari Grad Belediyesi, Saraybosna...

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Başçarşı'da, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Saraybosna'nın Stari Grad Belediyesi, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü ve Stari Grad Aşevi tarafından 2 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği programa katılan Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Türkiye ile Bosna Hersek'in damak tadıyla birçok ortak noktası bulunan iki ülke olduğunu belirterek, özellikle kültür ortaklığının olduğu aşure günü etkinliklerinde bu tadı, Bosna Hersek halkıyla birlikte yaşadıklarını kaydetti.

Koç, "Mutfakta başlayan ortaklıklar, kültürel hayatta da devam ediyor. Bu, siyasi ilişkilerde de devam ediyor, ekonomide de devam ediyor. Biz bir anlamda bunun pekiştirilmesi için bunun şahitliğini yapmak için buradayız." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Müdürü İbrahim Karaman, bu yıl Balkanlar'da 12, Bosna Hersek'te ise 3. kez aşure dağıttıklarını, 8 ülkede daha dağıtacaklarını söyledi. Karaman, ekim ayının ortasına kadar sürecek etkinliklerde 40 bine yakın insana aşure dağıtmayı planladıklarını dile getirdi.

Bursa Park Bahçe Sosyal ve Kültürel Hizmetler AŞ (BURFAŞ) Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy da bir haftadır Balkanlar'da aşure etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, Bosna Hersek'in ardından Macaristan'da da benzer bir etkinlik düzenleyeceklerini ifade etti.

Türk milleti ve Balkanlar'ın bir bağ içerisinde olduğunu anlatan Gümüşsoy, "Soydaşlık bağımız var. Dindaşlık bağımız var. Dolayısıyla bu topraklarda bizim akrabalarımız yaşıyorlar. Onları yalnız bırakmamak için mübarek Muharrem ayının da feyzinden, bereketinden istifade etmek için buradayız." dedi.

Etkinliğe katılan Büyükelçi Haldun Koç'un eşi Pınar Koç da aşurenin bereket olduğunu dile getirerek, "Gerçekten çok anlamlı. Çok güzel bir gün oldu." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :