Tarihçi Mikail Bayram'ın sağlık durumuyla ilgili yeni gelişme

Tarihçi Mikail Bayram'ın sağlık durumuyla ilgili yeni gelişme

Türkiye'nin yetiştirdiği önemli tarihçilerden biri olan Mikail Bayram'ın son durumuyla ilgili oğlu Ömer Bayram açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda olduğu öğrenilen tarihçi Mikail Bayram'ın son durumuyla ilgili oğlu Ömer Bayram bilgi verdi.

Oğul Ömer Bayram'ın yaptığı açıklama şu şekilde:

  • Babam Mikail Bayram'ın sağlık durumu ile sizlere bir bilgilendirme yapayım. Babam bir hafta önce aşırı baş dönmesinden dolayı hastaneye yattı.
  • Genel durumu iyi olmasına karşın, aşırı baş dönmesinden dolayı oturmada ve ayağa kalkmada sıkıntı yaşıyordu. Beş altı günlük tedaviden sonra durumu bayağı iyileşmişken dün beyne pıhtı atmış.
  • Dünkü pıhtı atması olayından sonra -olay hastanede olduğu için- derhal babam yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda olduğu için kendisini görme şansımız maalesef yok.
  • Ancak bugün doktorundan aldığımız bilgiye göre şuur bilinç açık. Konuşuyor.
  • Tedavi olumlu gidiyor. Hatta hastanedeki Afgan bir doktorla uzun uzun Arapça Farsça konuşmuş. Hatta şiirlerinden okumuş.
  • Doktorunun bu anlattıklarından tedavinin gayet olumlu geçtiğini anlıyoruz.
  • Belki bir iki gün daha yoğun bakımda tedaviye devam edip sonra odaya alacaklarmış.
  • En kısa zamanda iyileşmesini bekliyoruz.

MİKAİL BAYRAM KİMDİR?

1940 yılında Van'da dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olmuştur.

Adana Kız Lisesinde Din Bilgisi öğretmeni olarak görev yapmıştır. Konya Yüksek İslam Enstitüsünde Fars Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Bağdat Edebiyat Fakültesinden uzmanlık sertifikası almıştır. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Fars Filolojisinde hazırlamış olduğu teziyle doktora eğitimini tamamlamış ve doktor unvanını almıştır. 1990 yılında doçent, 1996 yılında profesör unvanını almıştır. Yazarın makaleleri 1981 yılından itibaren çeşitli dergilerde yayımlanmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum