Tapuda yeni dönem: İşlemler hızlanıyor

Tapuda yeni dönem: İşlemler hızlanıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, "Türkiye Tapu" uygulamasını hayata geçirerek tapu işlemlerini kişi ve mekana bağlı olmadan çözmeyi hedefliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, dijitalleşme adımlarını hızlandırarak "Türkiye Tapu" uygulamasını 2024 yılının sonunda devreye almayı planlıyor.

Bu uygulama, tapu işlemlerini kişi ve mekana bağlı kalmadan çözerek vatandaşlara daha hızlı ve güvenli bir tapu deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Daha önce hayata geçirilen WebTapu uygulaması, vatandaşların her türlü tapu işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmesine imkan tanıdı.

e-Devlet üzerinden evrak işlemlerinin de yapılabildiği bu sistem, kullanıcı sayısını hızla artırarak günlük işlem sayısını 200 bine ulaştırdı. "Türkiye Tapu" uygulamasıyla birlikte, tapu işlemleri daha da hızlanacak ve personelin çevrimiçi işlemleriyle daha etkin bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

Noterlikler aracılığıyla da yapılabilecek tapu satış işlemleri, 1 Temmuz tarihinden itibaren aktif hale getirildi. Bu adım, tapu işlemlerinin çeşitlendirilmesine ve daha fazla erişilebilir hale gelmesine olanak sağlıyor.

"Türkiye Tapu" uygulamasının devreye alınmasıyla birlikte, Bakanlık ve ülke genelindeki diğer dijital hizmetlerin modernizasyonuna önemli bir katkı sağlanmış olacak. Bu adım, vatandaşların tapu işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanıyarak bürokratik süreçleri minimize edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.