Tapu işlemleri için vekalet verirken dikkat

Tapu işlemleri için vekalet verirken dikkat

Altın Emlak Global Genel Müdürü, vekalet işlemlerindeki risklere dikkat çekiyor. Doğru vekalet için önemli detaylar haberimizde!

Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, vekaletlerin günümüzde sıkça hatalı verildiğine ve bu durumun önemli risklere yol açabileceğine dikkat çekti. Özelmacıklı, vekaletin doğru şekilde verilmesi gerektiğini vurgulayarak, vekalet verme işlemlerindeki önemli noktalara değindi.

Vekaletin vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği bir sözleşme olduğunu belirten Özelmacıklı, vekaletnamenin yetki sınırlarının belirtilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, vekaletnamenin düzenlenmesi için yetkili kurumların noterler veya Türk Elçilik ve Konsoloslukları olduğunu belirtti.

Vekalet verirken dikkat edilmesi gereken hususlara da değinen Özelmacıklı, vekaletnamenin düzenlenme şekli, vekilin kimliği, yetki ve vekâletin sona erme nedenleri gibi detayların önemli olduğunu vurguladı. Özellikle tapu işlemlerinde kullanılacak vekaletnamelerin dikkatle düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Özelmacıklı, vekaletin sona erme nedenleri arasında taraflardan birinin ölümü, iflas, istifa gibi durumların bulunduğunu ve vekaletten azilin noter aracılığıyla veya dilekçe, mektup gibi yöntemlerle gerçekleştirilebileceğini açıkladı.

Vekalet verirken bu detayların göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Özelmacıklı, doğru vekaletin önemini vurgulayarak, yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçilmesi için dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.