"Tantanacılık" yöntemiyle yankesicilik yapan şüpheliler tutuklandı

"Tantanacılık" yöntemiyle yankesicilik yapan şüpheliler tutuklandı

Kavga ettikleri izlenimi vererek aralarına aldıkları kişilerin cüzdanlarını ve paralarını çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da "tantanacılık" diye tabir edilen yöntemi kullanarak yankesicilik yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 16 Şubat'ta Fatih İskenderpaşa Mahallesi Macar Kardeşler Caddesi'nde, "tantanacılık" olarak adlandırılan yöntemi kullanan kişiler, bir süre takip ettikleri Abdülkadir Özkoç'un (24) yanında kavga etmeye başladı.

Şüpheliler, kavga sırasında aralarına aldıkları Özkoç'un cebindeki cüzdanı alarak uzaklaştı. Özkoç, içinde 2 bin 500 dolar ile 605 avro bulunan cüzdanının çalındığını farkederek, polis merkezine başvurdu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı.

Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, emniyette yankesicilik ve yağma suçlarından kaydı bulunan şüphelilerin kimliğini tespit etti.

Şüphelilerden Azet A. ile Agit T, 25 Şubat'ta, Fatih İlçe Emniyet ekiplerince gözaltına alındı. İki şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Diğer şüpheliler, Recep İ. (26) ile Mehmet Ç. (25) de 17 Mart'ta Ordu Caddesi'nde gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Recep İ ile Mehmet Ç. sevk edildikleri adliyede mahkemece tutuklandı.

Şüphelilerin benzer yöntemle turistleri hedef alarak Beyazıt'ta Iraklı S.A.H'den bin dolar, Kumkapı'da Jalev Karimov'dan 5 bin dolar, Farrez Ali Sahabudi'den 5 bin 500 dolar ile 22 Şubat'ta Emin Kızıloğlu'ndan 10 bin doları yankesicilik yöntemiyle çaldığı belirlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :