"TANAP, SOCAR'ın yurt dışında yaptığı en büyük proje"

"TANAP, SOCAR'ın yurt dışında yaptığı en büyük proje"

SOCAR Başkan Yardımcısı Yusifzade:- "TANAP'ın Yunanistan sınırına kadar uzanan kısmı 2019'da tamamlanacak. TANAP, SOCAR'ın yurt dışında şimdiye kadar yaptığı en büyük proje"

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkan Yardımcısı Hoşbaht Yusifzade, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) Yunanistan sınırına kadar uzanan kısmının 2019'da tamamlanacağını belirterek, "TANAP, SOCAR'ın yurt dışında şimdiye kadar yaptığı en büyük proje." dedi.

Yusifzade, Bakü'de düzenlenen Uluslararası Hazar Petrol ve Doğalgaz Konferansında yaptığı konuşmada, Azerbaycan doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak Güney Gaz Koridoru'nun son durumuna ilişkin bilgi verdi.

Güney Gaz Koridoru'nun üç boru hattından oluştuğunu hatırlatan Yusifzade, projenin ilk ayağı olan Güney Kafkas Boru Hattı'nın genişletildiğini ve iki yeni kompresör istasyonunun daha inşa edildiğini bildirdi.

Yusifzade, koridorun birleştirici halkası olan TANAP'ın Şahdeniz doğalgazını Türkiye ve Avrupa'ya transfer etmek için inşa edildiğini belirterek, "TANAP'ın taşıma kapasitesi ilk aşamada 16 milyar metreküp olacak. Daha sonra 31 milyar metreküpe kadar çıkartılacak. Hattın Eskişehir'e kadar olan kısmı gelecek yılın ortalarında faaliyete başlayacak ve ilk aşamada Türkiye'ye yıllık 6 milyar metreküp doğalgaz satılacak. TANAP'ın Yunanistan sınırına kadar uzanan kısmı ise 2019'da tamamlanacak. TANAP, SOCAR'ın yurt dışında şimdiye kadar yaptığı en büyük proje. Bu projede işlerin yüzde 72,4'ü tamamlanmış durumda." diye konuştu.

Yusifzade, Şahdeniz doğalgazının 2020'de, projenin üçüncü ayağı olan Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile Avrupalı müşterilere ulaştırılacağını kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :