Taliban ile barış görüşmeleri

Taliban ile barış görüşmeleri

Afganistan Devlet Başkanı Sözcüsü Çakhansuri:- "Kabil hükümetinin, Taliban'ı müzakere masasına oturtma hedefi yok"

KABİL (AA) - Afganistan Devlet Başkanı Sözcüsü Harun Çakhansuri, Taliban'ın müzakere masasına oturtulmasını hedefleyen bir barış sürecini canlandırma planları olmadığını söyledi.

Çakhansuri, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, Taliban ile barış için çaba gösteren ancak yıl başında bu görüşmelerden herhangi bir sonuç alamayan Afganistan, Pakistan, Çin ve ABD'nin, yakın zamanda bir araya gelmesinin ve Taliban'ın müzakere masasına oturtulmasını hedefleyen bir barış sürecinin canlandırılmasının planlanmadığını ifade etti.

Harun Çakhansuri, Afganistan'ın, "Pakistan'da destek üssü bulunan ve buradan faaliyet gösteren terörist örgütlerden" mağdur olmayı sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Barış sürecini yakından takip eden Pakistanlı üst düzey bir güvenlik yetkilisi de Taliban ile Kabil hükümeti arasında barış görüşmelerinin yakın gelecekte yeniden başlatılmasının olası görünmediğini, Taliban'ın ve Afgan yönetiminin, görüşmeleri canlandırmakla ilgilenmediğini kaydetti.

Afganistan, Pakistan, Çin ve ABD'nin temsilcileri, ocak ayından bu yana Afganistan ve Pakistan'da beş kez bir araya geldi. Toplantılara, barış görüşmelerine katılmayı reddeden Taliban dahil olmadı.

Kabil hükümeti, barış sürecinin yeniden başlatılması konusunda komşusu Pakistan'ın gönülsüz davrandığını savunurken, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, İslamabad'ı, Taliban liderlerine yardım ve yataklık etmekle suçlamıştı. Pakistan hükümeti, bu iddiaları reddediyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :