Taksiciler 15 Temmuz şehitlerini andı

Taksiciler 15 Temmuz şehitlerini andı

İTEO tarafından, Zeytinburnu Belediyesi ev sahipliğinde 15 Temmuz akşamında FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlar için anma gecesi düzenlendi - Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın:- "Halkın sokağa dökülebileceği saati tercih ediyorlar. Apo'yu alıp öldü

İSTANBUL (AA) - İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar için anma gecesi düzenledi.

Zeytinburnu Belediyesinin ev sahipliğinde Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen gecede, Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, 15 Temmuz gecesini anlatan video gösterildi.

Burada konuşan İTEO Başkanı Yahya Uğur, 15 Temmuz şehitlerine Allah'tan rahmet, gazilerine uzun ömür diledi.

Taksicilerin Türkiye için seve seve canını verdiğini ve vermek için hazır olduğunu belirten Uğur, "Bugüne kadar depremde, selde, darbede ayakta olan tek meslek grubu olarak, anında olaya karşı harekete geçmişsek, bundan sonra da aynısını yapacağız. Allah o kara ihanet gecesini bir daha yaşatmasın. Ama olur ki bir ihanete daha uğrarız, taksilerinizle olayı engellemek için hareket geçin ve kafasında hainlik olan düşman bilsin ki her taksi durağı aynı zamanda bir vatan karargahı ve karakoludur. Şehitlerin ailelerinden ve gazilerden helallik istiyorum. Onlar bu vatan için gözlerini kırpmadan koştular. Gazilik, şehitlik onlara nasip oldu. Allah razı olsun." diye konuştu.


- "Amaç önce iç savaş ve işgalle ilgili bir operasyondu"

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da şehitlere Allah'tan rahmet diledi. 15 Temmuz'da yaşananların darbe girişiminin ötesinde iç savaş çıkarma amacı taşıdığını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Darbe sabaha karşı olur. Herkesin uyuduğu saatte çıkılır, silahlar halka doğrultulur ve iktidara el konulur. Burada farklı bir şey oldu. Erken çıktılar. Deşifre olduk erken çıktık dediler ama öyle bir şey yok. Darbenin başrol oyuncusu FETÖ terör örgütü ama darbenin senaristi var. Başka oyuncuları da var. İnsanların yatmadığı ve sokağa çıkabileceği saati seçtiler. ZeyPort'a bir sahil güvenlik hücum botu çektirdiler. Kazlıçeşme Karakolu'ndaki polisler, akşam 5 tane sivilden şüphelenip içeri alıyorlar. Bunlar subay çıkıyor. Sonra 9 tane, ellerinde G3 silahları bulunan aralarında kurmayların da bulunduğu subaylar, polis tarafından durduruluyor. 20 dakikalık tartışmanın ardından teslim oluyorlar. Bu 15 subay, Zeyport'ta gelen gemiyle Abdullah Öcalan'ı kaçıracaklar. Amaç, ihtilal değil. Halkın sokağa dökülebileceği saati tercih ediyorlar. Apo'yu alıp öldürecekler, Allah muhafaza Cumhurbaşkanımızı aynı şekilde. Halk bunu görecek, insanlar sokağa dökülecek. İnsanlar birbirini öldürecek. Amaç önce iç savaş ve işgalle ilgili bir operasyondu. Şehitlerimiz ve milletimizin duruşu sadece bir ihtilali değil aslında bir işgali önlemiş oldu."

Darbe akşamı FETÖ aleyhine düzenlenen bir programda konuşma yapmak için Amerika'ya gittiğini dile getiren Aydın, darbe girişimini uçakta öğrendiğini aktardı. Aydın, 15 Temmuz akşamında New York'ta darbeye karşı gösteri, sonraki gün de Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki evinin önünde protesto gösterisi düzenledikleri söyledi.

Belediye başkanı Aydın, bundan sonra da 15 Temmuz akşamı gösterilen birlik ve beraberliğin sürdürülmesi temennisinde bulundu.


- "Kendi canım ve ailemin canı bu vatan için feda olsun"

Şehit Taksici Akın Sertçelik'in eşi Sema Sertçelik de şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, bu geceyi düzenleyen İTEO'ya yetkililerine teşekkür etti.

Şehit Onur Kılıç'ın babası Yüksel Kılıç ise oğlunun sürekli şehit olmak istediğini söyledi. Acılarının büyük olduğunu dile getiren Kılıç, "Allah bir daha milletimize, devletimize böyle bir acı göstermesin. Kendi canım ve ailemin canı bu vatan için feda olsun. Buna her zaman hazırız. Bu hainler hiçbir zaman bu milleti yıldıramazlar. 15 Temmuz gecesi oğlum benden helallik alarak, 'Şu an köprüdeyiz, bundan sonra geri dönüş olmayacak herhalde. Ben bu vatan için canımı seve seve feda edeceğim' dedi. Şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Şehit Kadir Cihan Karagözlü'nün ağabeyi Yasin Karagözlü de polis kardeşinin, 7 Haziran'da Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olduğunu hatırlatarak, kardeşinin isminin okuduğu ilkokula verilmesinden dolayı memnuniyeti dile getirdi ve yetkililere teşekkür etti.


- "Rabbim öyle bir geceyi kimseye yaşatmasın"

15 Temmuz gazisi taksici Muammer Uzun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıktığını belirterek, "Kuleli Askeri Lisesi'nin teğmen adayları hedef gözeterek üzerimize defaten ateş açtılar. Bu ateş sırasında bir kurşun benim sırtıma geldi. Şu an kaburgamda taşıyorum. Rabbim öyle bir geceyi kimseye yaşatmasın. Önümde 17-18 yaşındaki bir genç kafasından vurularak şehit oldu. Allah rahmet etsin." şeklinde konuştu


- "Biz şehit olmak için gittik ama olamadık"

Gazilerden taksici Osman Fidan da "Bir olmamız halinde Türkiye'yi canımızla, kanımızla koruyacağımızın kanaatindeyim. Biz şehit olmak için gittik ama olamadık. Gazi olduk, ama şehit olmaya her an hazırız" dedi.

Gazi Tayyip Ayvalıoğlu'nun babası taksici Seyfettin Ayvalıoğlu ise, oğlunun 15 Temmuz gecesinde vurulan ilk kişilerden olduğunu belirterek, şehit ve gazileri anmak için böyle bir gece düzenleyen İTEO yetkililerine teşekkür etti. Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Ayvalıoğlu, "Bizim gidecek başka vatanımız yok. Hep beraber el ele verip vatanımızı kıyamete kadar koruyacağız inşallah." dedi.

Konuşmaların ardından İTEO Başkanı Uğur, şehit ailelerine ve gazilere plaket verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :