Tahtaköprü Baraj Gölü'ndeki kuşlar sayıldı

Tahtaköprü Baraj Gölü'ndeki kuşlar sayıldı

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Tahtaköprü Baraj Gölü'nde, 2017 yılı Kış Ortası Su Kuşu Sayımlarıyla 22 türde 6 bin 447 kuşun bulunduğu belirlendi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Tahtaköprü Baraj Gölü'nde, 2017 yılı Kış Ortası Sukuşu Sayımlarına göre farklı türlerde 6 bin 447 kuş bulunduğu tespit edildi.

Gaziantep Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce Tahtaköprü Baraj Gölü'nün kıyı şeridinde belirlenen lokasyonlarda kış ortası sukuşu sayımları gerçekleştirildi.

Şube Müdürü Mustafa Gözel başkanlığında yürütülen, Şube Müdürlüğüne bağlı mühendisler ve personelin katıldığı sayımlarda, belirlenen noktalarda gölet ve çevresi taranarak gözlemlenen türler kaydedildi.

Sabah saatlerinde başlayan sayım sonunda gölet ve çevresinde 22 türde 6 bin 447 kuş bulunduğu belirlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Gözel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl gerçekleştirilen sayımda çeşitliliğin sevindirici olduğunu kaydetti.

Sayım sonucuna göre göl çevresinde toplam kuş sayısının 6 bin 447 olduğunu belirlediklerini aktaran Gözel, en kalabalık türün 3 bin 400'le Akbaş martı cinsi olduğu kaydetti.

Bin 300 bireye sahip Angıt ve 800 bireye sahip Yeşilbaş ördek cinslerinin de alanda en fazla görülen diğer türler olduğunu aktaran Gözel, göletin kuzey kesimlerinde yer alan bölgelerin Angıt ve martıların dinlenme alanı olduğunu ifade etti.

Karasu Çayı üzerinde inşa edilen Tahtaköprü Baraj Gölü, 11 bin 575 hektarlık alana sulama hizmeti verirken yaban hayatı geliştirme sahası olarak da önemli bir yer tutuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :