"Tahta Yürek" marka oldu

"Tahta Yürek" marka oldu

Samsun'da ağaç oymacılığı yapan Dölek, 11 yıl önce geliştirdiği, kafası kitap şeklinde, kalbi olan ve tek kolu bulunan "Tahta Yürek" isimli hediyelik eşyanın patentini aldı- Dölek: - "Bana özgü hale gelen 'Tahta Yürek'lerin farklı bir ülkede farklı kişile

SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Samsun'da ağaç oymacılığı yapan Murat Dölek, Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurarak 11 yıl önce geliştirdiği "Tahta Yürek" isimli hediyelik eşyayı tescilletti.

İlkadım ilçesi Çiftlik Caddesi'ndeki 70 metrekarelik atölyesinde ağaçları oyarak hediyelik eşyalar haline getiren Murat Dölek, 11 yıl önce yapmaya başladığı "Tahta Yürek" için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurdu.

Yapılan inceleme sonucunda Dölek'e ağaçtan yapılmış, kafası kitap şeklinde, kalbi olan ve tek kolu bulunan "Tahta Yürek"in patenti verildi.

Dölek, AA muhabirine, ilk olarak 11 yıl önce yaptığı "Tahta Yürek" isimli hediyelik eşyasının gün geçtikçe daha çok ilgi gördüğünü söyledi.

Tahta Yürek'in geçen yıllar içinde hem Türkiye hem de dünyada tanınır hale geldiğini dile getiren Dölek, "İnsana dair şekillerin hepsini Tahta Yürek ile canlandırabiliyorum. Dans eden, yürüyen, merdiven çıkan, ders çalışan, yani insanın yapabileceği hareketleri Tahta Yürek'e yansıtmaya çalışıyorum." dedi.

Tahta Yürek'in kitap şeklindeki kafası ve kalbiyle bir kompozisyon oluşturduğuna dikkati çeken Dölek, "Evrensel bir dili var. Dünyanın neresine giderseniz gidin Tahta Yürek, insana sevgiyi anlatır. İnsanlar, Tahta Yürek'i gördüğünde akıllarına sevgi ve bilgi geliyor.'' diye konuştu.

Dölek, Tahta Yürek'i Avustralya, Hindistan, Amerika, Kanada ve Avrupa ülkelerine de gönderdiğini aktararak şöyle devam etti:

"Tahta Yürek artık dünyanın her yerinde tanınır hale geldi. Samsun'a gezmeye gelen turistler atölyemi ziyaret ediyor ve hemen sipariş veriyor. Gittikleri ülkelerde farklı insanların da Tahta Yürek'i görmesinin ardından yeni siparişler geliyor. Bana özgü hale gelen 'Tahta Yürek'lerin farklı bir ülkede farklı kişiler tarafından sahiplenilmemesi için Türk Patent ve Marka Kurumuna bir ay önce başvuru yaptım. Yapılan inceleme sonrası 'Tahta Yürek'e patent verildi. Artık marka haline geldi."

Tahta Yürek'in "insanı insana ağaçla anlatma sanatı" olduğunu kaydeden Dölek, "Tahta Yürek ile ilgili gelecek yıllarda çizgi film yapılırsa çocuklara doğruluk, dürüstlük, bilgelik ve sevgiyi anlatarak yön gösterecektir." değerlendirmesini yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :