"Tahşiyecilere kumpas" davası

"Tahşiyecilere kumpas" davası

Davanın 5. duruşmasında, 333 sayfalık iddianamenin okunması tamamlandı - Sanık Hidayet Karaca'nın avukatları, Anayasa Mahkemesinin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili verdiği kararın örnek alınarak müvekkillerinin tahliye edilmesini istedi

İSTANBUL (AA) - Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) ''Tahşiyecilere kumpas'' kurduğu iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın beşinci duruşmasında, iddianamesinin okunması tamamlandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, iddianamenin okunmasına devam edildi. Zabıt katibinin 333 sayfalık iddianameyi okuması, üçüncü günün ardından tamamlandı.

İddianame okuma işlemi sonrası, mahkeme heyetince sanık avukatlarının talep ve beyanları alınmaya başlandı.

Söz alan tutuklu sanık Hidayet Karaca'nın avukatları Aynur Tuncel Yazgan, Fikret Duran ve Nazif Aktaş, Anayasa Mahkemesinin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili "hak ihlali" kararı verdiğini belirterek, aynı suçlamalarla yargılandığını iddia ettikleri müvekkillerinin de bu karar göz önüne alınarak tahliye edilmesini istedi.

Duruşma, sanık avukatlarının talepleriyle devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :