'Tahrik'ten gözaltına alınan Jeofizik mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan Malatya'ya getirildi

'Tahrik'ten gözaltına alınan Jeofizik mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan Malatya'ya getirildi

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yaptığı paylaşımlar nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan Elazığ girişinde gözaltına alınarak Malatya'ya getirildi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde ağır yıkım ve can kayıplarına neden olan depremlerle ilgili açıklamalarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya paylaşımlarıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan gözaltına alındı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımı nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan gözaltına alındı. Elazığ girişinde gözaltına alınan Ercan’ın getirildiği Malatya İl Emniyet Müdürlüğünde işlemleri sürüyor.

aw838222-01.jpg

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan hakkında 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik sosyal medyadan yaptığı paylaşımı nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlattı. Prof. Dr. Ercan, soruşturma çerçevesinde başsavcılığın talimatı üzerine Elazığ'da gözaltına alındı. Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen Ercan'ın işlemleri devam ediyor.

Prof. Dr. Ercan'ın işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın deprem bölgesinden çekilen fotoğraflarla asker inmedi, kadınlara tecavüz edildi, çocukların organ mafyası ve çocuk pornocuları tarafından kaçırıldığı iddiaları ve cami önünde poz vererek yakınlarını kaybeden genç kızların imam nikahıyla evlendirildiğine dair ifadeler kullandığı tepkilere neden olan paylaşımlarından bazıları:

ovgun1.jpg

ovgun2.jpg

ovgun3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.