TAFED başkanlığına Zeki Açıköz tekrar seçildi

TAFED başkanlığına Zeki Açıköz tekrar seçildi

ANKARA (AA) - Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) başkanlığına Zeki Açıköz dördüncü kez seçildi.TAFED'in 5. Olağan Genel Kurulu Ulucanlar Cezaevi...

ANKARA (AA) - Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) başkanlığına Zeki Açıköz dördüncü kez seçildi.

TAFED'in 5. Olağan Genel Kurulu Ulucanlar Cezaevi Müzesi Mahkumlar Yemekhanesi Toplantı Odası'nda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul'un, Divan Başkanlığını İsmail Karataş yaptı.

Yönetim kurulu faaliyet raporu ile denetim kurulu raporunun oy birliğiyle ibra edildiği Genel Kurul'da, Başkan Açıköz adaylığını açıklayan tek isim oldu.

Açıköz, yaptığı konuşmada, aşçılığın dünyanın en geçerli ve değerli mesleklerinden birisi olduğunu ifade ederek, son yıllarda gençlerin aşçılık mesleğine gösterdiği ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Türk mutfağının, Türk kültürünün en önemli değerlerinden biri olduğuna dikkati çeken Açıköz, Türk mutfağının korunmasında ve yeni kuşaklara aktarılmasında aşçılara büyük sorumlulular düştüğünü vurguladı.

TAFED'in bünyesindeki 23 dernekle aşçıların sesini kamuoyuna duyuran en önemli sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Açıköz, "Öncelikle TAFED'i kuranlar bizleri yetiştirenlere teşekkür ediyoruz. Biz de bir gün bu bayrağı teslim edeceğiz. Biz bu bayrağı ne kadar yukarıda bırakırsak, bizden sonra gelecek arkadaşlarımız belki çok daha fazla yukarılara çıkartacak." dedi.

Daha sonra meslekte 30 yılı geride bırakan aşçılara plaket ve çeşitli armağanlar verildi.

Plaket takdiminin ardından, yapılan oylamada delegelerin tamamına yakının oyunu alan Açıköz, dördüncü kez TAFED başkanlığına seçildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :