Suudi Veliaht Prensi Selman'ın ABD ziyareti

Suudi Veliaht Prensi Selman'ın ABD ziyareti

Prens Selman, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşme talebinde bulundu

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - ABD'de temaslarda bulunan Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve ikinci veliaht prensi Muhammed bin Saeman'ın BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşme talebinde bulunduğu kaydedildi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, basın toplantısında, Prens Selman'ın Genel Sekreter Ban ile görüşme talebinin kendilerine ulaştığını ancak henüz bir zaman belirlenmediğini söyledi.

BM'nin çatışmalarda çocuk haklarının ihlal edilmesine ilişkin listesinde, Yemen'deki hava saldırıları dolayısıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona yer verilmesi üzerine Suudi Arabistan ile BM Genel Sekreteri arasındaki ilişkiler gerilmişti.

Suudi Arabistan'ın sert tepkisi üzerine Ban, yeniden gözden geçirme amacıyla koalisyonu geçici olarak listeden çıkardığını açıklamış ve bu kararı "Aldığı en zor ve can sıkıcı kararlardan birisi" olarak nitelendirmişti.

BM Genel Sekreterliği, Suudi Arabistan'ın BM'ye yaptığı yardımları kesmeyle tehdit ettiğini ileri sürmüş ancak Suudi Arabistan'ın BM Daimi Temsilcisi Abdullah Al-Muallimi bu iddiayı yalanlamış, koalisyonun söz konusu listeden kalıcı olarak çıktığını iddia etmişti.

Öte yandan Suudi Arabistan, BM'ye gönderdiği mektupla koalisyonun "Yemen'de çocuk haklarını ihlal ettiği" yargısına varılmasına neden olan bilgi kaynaklarının listesini istedi.

Stephane Dujarric, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu mektuba henüz resmi yanıtın verilmediğini, BM'nin çatışma bölgelerindeki kaynaklarını açıklamayacağını söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :