
Suudi turist botla açıldığı gölde mahsur kaldı
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde İznik Gölü'ne botla açılan Suudi Arabistan uyruklu bir turist, gölün ortasında mahsur kaldı. Rüzgarla sürüklenen genç, jandarma ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.
Olay, Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Çakırlı Altı mevkiinde meydana geldi. Piknik yapmak için İznik Gölü kıyısına gelen bir grup arasında yer alan Suudi Arabistan vatandaşı Alhussaın İbrahim Ahmed (27), botla göle açıldı. Kısa süre sonra şiddetli rüzgarın etkisiyle gölün ortalarına kadar sürüklenen botun kontrolünü kaybetti.
Jandarma devreye girdi
Çevredekilerin ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, durumu İznik Jandarma Asayiş Bot Komutanlığına bildirdi. Jandarma ekipleri, gölün açıklarında sürüklenen botu tespit ederek genç turiste ulaştı.
Balıkçı kayığıyla kıyıya çıkarıldı
Botun içinde korku dolu anlar yaşayan Alhussaın İbrahim Ahmed, bir balıkçı kayığına alınarak güvenli bir şekilde kıyıya çıkarıldı. Olayda herhangi bir sağlık sorunu yaşanmadığı öğrenildi.
Yetkililer, vatandaşları ve turistleri göl üzerinde dikkatli olmaları ve olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli davranmaları konusunda uyardı.
Kaynak: