Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolması

Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolması

UİGAD Genel Başkanı İzzet Aydın:- "Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğü yönünde bazı iddialar var. Bu bilgi gerçekse, gazeteciler açısından tarihe geçecek vahim bir olaydır. Bu olay, iki ülke arasındaki ilişkilerin de zedelenmesine sebep olur. Bu a

İSTANBUL (AA) - Uluslararası İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (UİGAD), Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın bir an önce bulunması ve olayın aydınlatılması çağrısında bulundu.

UİGAD Genel Başkanı İzzet Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü evrak işleriyle ilgili olarak İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluk binasına girdikten sonra bir daha haber alınamamasının gazeteciler açısından esef verici olduğunu belirtti.

Olayın bir an önce aydınlatılması gerektiğini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Hiçbir gazeteci, fikirlerinden dolayı herhangi baskı veya müdahaleye maruz bırakılamaz. Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğü yönünde bazı iddialar var. Bu bilgi gerçekse, gazeteciler açısından tarihe geçecek vahim bir olaydır. Bu olay, iki ülke arasındaki ilişkilerin de zedelenmesine sebep olur. Bu açıdan gazeteciler, bu olayın acilen aydınlatılmasını beklemektedir."

En son konsolosluk binasına girerken görülen Kaşıkçı'nın bulunması için Suudi yetkililerin gerekli bilgi ve görsel verileri paylaşmasını istediklerini aktaran Aydın, UİGAD olarak olayı hassasiyetle takip ettiklerini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :