Suudi Arabistan'ın hac hizmetlerine yönelik çalışmaları

Suudi Arabistan'ın hac hizmetlerine yönelik çalışmaları

Ülkede, hacıların ibadetlerini daha rahat ve kolay bir şekilde yerine getirilebilmeleri için teknoloji ve fiziki şartlarda sürekli iyileştirme yapılıyor- Medine Emiri Faysal:- "Alimler, İslam'ın gerçek yüzünü topluma daha iyi anlatmalı"

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan'ın Medine kenti Emiri Faysal bin Selman bin Abdulaziz, hacıların ibadetlerini daha rahat ve kolay bir şekilde yerine getirilebilmeleri için teknoloji ve fiziki şartlarda sürekli iyileştirme yapıldığını söyledi.

Medine Emiri Faysal, Medine'de İslam ülkeleri hac organizasyonu heyetlerini kabulünde yaptığı açıklamada, ülkesinin, Allah tarafından en çok sevilen iki yer olan kutsal Mekke ve Medine kentlerinde, Müslümanların hac ve umre ibadetini en iyi ortam ve koşularda yerine getirmeleri için var gücüyle çalıştığını dile getirdi.

- "Alimler, İslam'ın gerçek yüzünü topluma daha iyi anlatmalı"

Faysal, "Müslüman olduğunu iddia ederek, Peygamber Efendimizin, 'Her peygamberin bir kutsal mekanı vardır, benim kutsal mekanım ise Medine’dir. Ey Allah'ım. Onu senin verdiğin değerlerle hürmetli kılıyorum' buyurduğu Medine'de ve diğer kutsal mekanlarda terör eylemi yapan veya yapmayı düşünenlerin İslam ile hiçbir alakaları yok." dedi.

İslam devletinin ilk başkenti olan Medine'de Peygamber Efendimiz tarafından birey-toplum ilişkisinin temellerinin yeniden tanımlandığını dile getiren Faysal, Peygamber Efendimizin İslam devletinin kuruluşunda toplumdaki farklılıklara rağmen barış içinde bir arada yaşama ile ilgili kavramlarının, alimler tarafından günümüz toplumlarına doğru bir şekilde anlatılması gerektiğini ifade etti.

Medine'ye bakıldığı zaman, bunun başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini dile getiren Faysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İslam insanları renklerine, ırklarına ve düşüncelerine göre ayırmadı. Medine'de Peygamber Efendimiz tarafından kurulan ve uygulanan İslam'a bakarak, günümüzde İslam adına ortaya çıkıp terör estirenlerin İslami veya insani hiçbir dayanaklarının olmadıklarını, yaptıkları şeyin sadece terör olduğunu daha net görüyoruz. İslam alimleri, İslam'ın gerçek yüzünü topluma daha iyi anlatmalı."

Emir Faysal, İslam ümmetinin maruz kaldığı en büyük sıkıntının, gençlerin terör örgütlerinin pençesine düşerek kaybedilmesi olduğunu dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler