Suudi Arabistan'dan 8 bilim adamına su ödülü

Suudi Arabistan'dan 8 bilim adamına su ödülü

BM'deki törende, 5 farklı alanda 8 bilim adamına Prens Sultan bin Abdülaziz Uluslararası Su Ödülü verildi

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler'de (BM) düzenlenen törende, 5 farklı alanda 8 bilim adamına Prens Sultan bin Abdülaziz Uluslararası Su Ödülü verdi.

New York'taki Birleşmiş Milletler merkezinde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un başkanlığında düzenlenen törende, ödül komitesi başkanlığını Prens Halit bin Sultan bin Albdülaziz yaptı.

Törende konuşan Prens Abdülaziz, "dünyada su sıkıntısıyla başa çıkma için destek aracı" olarak tanıttığı ödülün, siyasetle ve savaşlarla hiçbir ilgisinin olmadığını vurguladı ve "Ödül savaşları önlemek içindir." diye konuştu.

Prens Halit, bu yıl Prens Sultan bin Abdülaziz Uluslararası Su Ödülü'nün, "Yaratıcılık Ödülü", "Yüzey Suları Ödülü", "Yeraltı Suları Ödülü", "Alternatif Su Kaynakları Ödülü" ve "Su İşletmesi ve Koruma Ödülü" alanlarında 8 sekiz bilim adamına verildiğini açıkladı.

Törende, "Yaratıcılık Ödülü"ne Maryland Üniversitesinden Dr. Rita Colwell, Tufts Üniversitesinden Dr. Şefikul İslam ve Georgia Teknik Enstitüsünden Dr. Peter J. Webster, "Yüzey Suları Ödülü"ne İllionis Urbana-Champaign Üniversitesinden Dr. Gary Parker, "Yeraltı Suları Ödülü"ne Colorado Madenler Okulundan Dr. Tissa H. Illangasekare, "Alternatif su Kaynakları Ödülü"ne Singapur Nanyang Teknik Üniversitesinden Dr. Rong Wang ve Dr. Anthony Fang ve "Su İşletmesi ve Koruma Ödülü"ne Cornell Üniversitesinden Dr. Daniel P. Loucks layık görüldü.

Bilim adamlarına verilen ödül miktarlarının 133 ila 266 bin dolar olduğu kaydedildi.

Dünyada su sorunu üzerine yeni çalışmalar yapan bilim adamlarına teşvik amacıyla 2002'den itibaren verilen Uluslararası Su Ödülü törenleri, yılda iki kez düzenleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :