Suudi Arabistan ve Irak'tan "koordinasyon" anlaşması

Suudi Arabistan ve Irak'tan "koordinasyon" anlaşması

Suudi Arabistan ile Irak, ilişkilerini stratejik düzeye çıkarmak amacıyla Koordinasyon Konseyinin kurulması yönünde anlaşmaya vardı

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan ile Irak'ın, ilişkilerini stratejik düzeye yükseltmek için Koordinasyon Konseyinin kurulması yönünde anlaşmaya vardığı bildirildi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği bir günlük ziyaretin ardından yapılan ortak yazılı açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik düzeye yükseltilmesi için Koordinasyon Konseyinin kurulması yönünde anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Suudi Arabistan ve Irak arasındaki resmi ziyaretlerin düzenli şekilde devam etmesinin önemine işaret edilen açıklamada, farklı alanlarda iş birliği için yeni ufukların açılacağı kaydedildi.

Açıklamada, iki ülkenin, aşırılık ve terörün her türlüsü başta olmak üzere muhtemel tehditlere karşı ortak çalışma konusunda anlaşmaya vardığı belirtilerek, bölgenin güven ve istikrarını etkileyen bütün eylemler kınandı.

Nefret, şiddet ve mezhep ayrımcılığı ruhunun ortadan kaldırılmasının gerekliliğine değinilen açıklamada, terör kaynaklarının kurutulacağı ve her iki ülkede masumlara zarar veren DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadelede ortak çalışmaların sürdürüleceği vurgulandı.

Göreve geldiği 2014 yılından bu yana Suudi Arabistan'a ilk ziyaretini gerçekleştiren İbadi, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile İkinci Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman'la yaptığı görüşmelerin ardından ülkeden ayrıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :