Suudi Arabistan Kralı Selman'ın Mısır ziyareti

Suudi Arabistan Kralı Selman'ın Mısır ziyareti

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yusuf:- "Suudi Arabistan Kralı Selman'ın Kahire'ye gerçekleştireceği beş günlük ziyarette, iki ülke arasında bazı anlaşmaların imzalanması bekleniyor"

KAHİRE (AA) - Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud'un Kahire'ye bugün gerçekleştireceği beş günlük ziyaret kapsamında, iki ülke arasında bazı anlaşmaların imzalanacağı bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi Ala Yusuf, yaptığı yazılı açıklamada, Kral Selman'ın bugün başlayacak ve beş gün sürecek Kahire ziyaret kapsamında üst düzey yetkililerle bir araya geleceğini kaydetti.

Selman'ın yetkililer tarafından düzenlenecek resmi törenle karşılanacağını aktaran Yusuf, şunları ifade etti:

"Kral Selman'ın cuma günü Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmesinin ardından iki ülke arasında bazı anlaşmaların imzalanması bekleniyor. İkili görüşmede, uluslararası ve bölgesel ortak meselelerin yanı sıra iki ülkenin her düzeyde sağladığı koordinasyon ve işbirliğinin önemi ile Arap ve Körfez ülkelerinin ulusal güvenliğinin maruz kaldığı tehlikelerle mücadele konuları ele alınacak."

Yusuf, ayrıca Suudi Arabistan ile Mısır ilişkilerindeki olumlu gelişmelerin, Arap ülkelerinin çıkarlarını muhafaza ettiğini ve ortak Arap çalışmaları için örnek olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan ve Mısır, Kahire Bildirisi'nin uygulamaya konulması amacıyla Ortak Koordinasyon Konseyi kurulması için 11 Kasım 2015'te bir anlaşma imzalamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :