Suudi Arabistan-Japonya ilişkileri

Suudi Arabistan-Japonya ilişkileri

Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi Selman, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bir araya geldi

ANKARA (AA) - Resmi ziyaret için Japonya'da bulunan Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüştüğü bildirildi.

Ulusal NHK televizyonunun haberine göre, Japonya'nın başkenti Tokyo'da bir araya gelen Şinzo Abe ile Prens Selaman, iki ülke arasında ekonomik ve ticari alandaki ilişkileri ele aldı.

Görüşmede, Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Japonya'nın Suudi Arabistan'ı yalnızca bir enerji kaynağı olarak değil, aynı zamanda Ortadoğu'daki istikrarın kilit faktörlerinden biri olarak gördüğünü ifade etti.

Bakan Selman da ikili ilişkilerin öneminin altını çizerek Riyad ve Tokyo hükümetlerinin Ortadoğu'nun istikrarına katkı sağlayacağını söyledi.

Görüşmede, kültürel işbirliğini de kapsayan 7 alanda ortak çalışma konusunda, Japonya ve Suudi Arabistan arasında bir memorandum imzalandığı kaydedildi.

Görüşme sonrasında Abe ve Prens Salman, ekonomik işbirliğinin somut adımlarla desteklenmesi için eylül ayında, Suudi Arabistan'da bakanlıklar düzeyinde ortak bir konferans düzenleme kararı aldı.

Çin'deki resmi temaslarının ardından dün gece beraberindeki heyet ile Japonya'ya gelen Muhammed bin Selman'ı Japonya Dış işlerinden sorumlu Devlet Bakanı Kintaro Sonora karşılamıştı. Selman, resmi temaslar çerçevesinde bugün İmparator Akihito tarafından da kabul edilmişti.

Muhammed bin Selman'ın Japonya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyarete, Suudi Arabistan Maliye Bakanı İbrahim el-Assaf, Ekonomi ve Planlama Bakanı Adil Fakih, Ticaret ve Yatırım Bakanı Macid el-Kuseybi, Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil Tureyfi, Devlet Bakanı Muhammed Al Şeyh, Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr, Enerji Sanayi ve Tabii Kaynaklar Bakanı Halid Falih, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mefrec el-Hakbani, Genel İstihbarat Başkanı Halid el-Humeydan ve diğer yetkililer eşlik ediyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :