Süte zam gelmeden yem fiyatı fırladı! Hevesi kursağında kalan besiciler çözüm istiyor

Süte zam gelmeden yem fiyatı fırladı! Hevesi kursağında kalan besiciler çözüm istiyor

Ulusal Süt Konseyi’nin (USK) çiğ süt için yüzde 33’lük iyileştirme yaparak 15 Mayıs'tan itibaren litre fiyatını 7,5 lira olarak belirlemesinin hemen ardından yemin çuvalına gelen zamlarla besicinin hevesi kursağında kaldı

Ulusal Süt Konseyi’nin (USK) çiğ süt için yüzde 33’lük iyileştirme yaparak litre fiyatını 7,5 lira olarak belirlemesinin hemen ardından, yemin çuvalına gelen zamlar hem besicileri hem tüketicileri üzdü.

ÜRETİCİLER, ÇÖZÜM BEKLİYOR

Son birkaç ay içinde 2 defa çiğ süt fiyatına zam yapılmasına rağmen üretici her geçen gün daha az kazanmaya devam ediyor. Besiciler, süte yapılan fiyat iyileştirmelerine rağmen yeme gelen zamlardan dolayı yeterli kazanç sağlayamıyor. Destek amacıyla getirilen zamların kontrolsüz şekilde artan yem fiyatlarından dolayı yetersiz kaldığını belirten üreticiler, çözüm istiyor

HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDENLERE MÜDAHALE EDİLSİN

Çiğ süt fiyatına yapılan her fiyat iyileştirmesinden sonra yem fiyatına zam geldiğini belirten Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, çiftçinin çaresiz kaldığını belirtti. Haksız kazanç elde eden şahıslara karşı çözüm yolunun şart olduğunu söyleyen Buluşan, “Süt konseyi 15 Mayıs 2022’den itibaren süt fiyatını 7 lira 50 kuruş olarak açıkladı. Yapılacak olan yüzde 33’lük zammın duyurulmasının hemen ardından yem çuvalının fiyatı 340 liradan 360 liraya yükseldi. Çiftçinin aldığı zam gene yem çuvalına gitmiş oldu. Doların yükselişi gibi bir bahanenin de bulunmadığı ortamda yem çuvalına zamlar devam ediyor. Tarımda zirai girdilerdeki haksız kazancın ve üretim üzerinden yapılan haksız kazançların bir an önce kaldırılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.