Susuzluk sona erdi, Beğiş Mahallesi tarımla yeniden buluştu
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin arıtılmış suyla hayata geçirdiği Beğiş Susuzu Sulama Projesi, susuzluk nedeniyle terk edilen Korkuteli Beğiş Mahallesi'nde tarımsal üretimi yeniden başlattı. Bölge halkı sebze, meyve ve aromatik bitki üretimine yöneldi.
Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Beğiş Mahallesi, susuzluk nedeniyle uzun yıllar yalnızca kuru tarım yapabilmiş ve bölge halkı göç vermişti. Tarımın neredeyse imkânsız hale geldiği bölge, yıllar önce çorak araziler nedeniyle sakinlerini kaybetmişti.
Arıtılmış Su İle 16 Kilometrelik Boru Hattı Kuruldu
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Korkuteli Beğiş Susuz Mevkii Kapalı Sistem Sulama Tesisi Projesi kapsamında, Korkuteli Atıksu Arıtma Tesisi’nden elde edilen A kalite arıtılmış su, 16 kilometrelik boru hattı ile tarlalara ulaştırıldı. Bu sayede bölge halkı, susuzluk sorununu aşarak tarıma yeniden başladı.

Kuru Tarımdan Modern Sulamaya, Çeşitli Ürünler Ekiliyor
Projeden önce sadece kuru tarım yapabilen Beğiş Mahallesi sakinleri, artık sebze, meyve ve aromatik bitkiler üretmeye başladı. Antep fıstığı, badem, aronya, kayısı, kavun, karpuz ve patates gibi birçok farklı ürün bölgedeki tarlalarda yeşerdi. Modern sulama teknikleri sayesinde mahsuller daha kaliteli hale geldi.

Bölge Halkı Beğiş'e Geri Dönüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi zirai sulama personeli Salih Çambaş, "Beğiş Mahallesi'nin talihi arıtma tesisi sayesinde değişti. Suyla birlikte buraya canlılık geldi, mahalleyi terk edenler tekrar geri dönmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Tarım, Bölgenin Geleceği ve Ekonomisi İçin Umut Oldu
Beğiş Mahallesi sakinlerinden Tahsin Çilek, "Sulama yetersizliğinden dolayı terk edilen mahallede artık tarıma geri dönüş başladı. Antalya'nın en önemli gelir kaynaklarından biri olan tarım, buraya gelen su ile yeniden canlandı" diye konuştu.
Kaynak: