Sürücülere güzel haber: Trafik cezalarında indirimli ödeme süresi 1 aya çıkarıldı

Sürücülere güzel haber: Trafik cezalarında indirimli ödeme süresi 1 aya çıkarıldı

Yeni yönetmelikle birlikte, trafik cezalarında indirimli ödeme süresi 1 ay olarak güncellendi. Sürücüler, yüzde 25 indirimden faydalanmak için artık 1 aylık bir süreye sahip.

İçişleri Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanan Trafik İdari Para Cezası Düzenlenmesinde ve Tahsilinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile trafik cezalarında önemli bir değişikliğe gitti. Yapılan güncellemeyle birlikte, trafik cezalarının ödenmesinde uygulanan indirimli ödeme süresi 15 günden 1 aya çıkarıldı.

Artık sürücüler, trafik cezalarının karar tutanaklarının düzenlenmesinden itibaren 1 aylık süre içinde yüzde 25 indirimden faydalanabilecekler. Bu değişiklik, vatandaşların trafik cezalarını daha esnek bir şekilde ödeme imkanına kavuşturarak mali yüklerini hafifletmeyi amaçlıyor.

Yönetmelik değişikliği ile birlikte, trafik cezalarının düzenlenmesi, tahsili ve takibi konusundaki usul ve esaslar da güncellendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.