Sürücülere Büyük Şok: Belediye ve MEDAŞ'ın Kazdığı Çukurda Mahsur Kaldılar
Aksaray Belediyesi ve MEDAŞ ekiplerinin Zincirli Mahallesi'nde gerçekleştirdiği yol ve elektrik düzenleme çalışmasının ardından yeterince kapatılmayan kazı alanları mağduriyete neden oldu.
Olay, Zincirli Mahallesi Vehbi Çorakçı Caddesi'nde yaşandı. Sabah saatlerinde Aksaray Belediyesi ve Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) tarafından başlatılan ve gün boyu süren elektrik kablolarını yer altına alma çalışması için cadde trafiğe kapatıldı. Çalışmanın tamamlanmasının ardından akşam saatlerinde cadde yeniden trafiğe açıldı. Ancak birinci kazı alanını geçmeyi başaran araçlar, kavşaktaki ikinci kazı alanında zor anlar yaşadı. İddialara göre yeterli ve sağlam kapatılmayan çukurlar nedeniyle ön tekerlekleri içine düşen birçok araç yolda mahsur kaldı.

Belediye Personelinden "Çekici Çağırın" Cevabı
Araçlarını çukurdan kendi imkanlarıyla çıkaramayan mağdur sürücüler, durumu Aksaray Belediyesi'ne bildirdi. Ancak belediye personelinden aldıkları yanıt, sürücülerin tepkisini daha da artırdı. Mağdurlara, kendi imkanlarıyla çekici çağırmaları tavsiye edildi. Araçlarda maddi hasar oluşurken, olay yerine gelen Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri durum tespiti ve fotoğraf çekimi yaptı. Belediyeden beklenen yardım gelmeyince, sürücüler vatandaşların da yardımıyla araçlarını iterek çukurdan çıkarmak zorunda kaldı.

Vatandaş Tepkisi: "Yapılan İşçilik Böyle Olmaz"
Yaşanan duruma tepki gösteren sürücü Emir Eroğlu, "Buraya toprağı yığmamışlar. Çakıl taşlarını doldurmuşlar. 30 santimetre kazı var. Aracın masrafı ne olacak. Yapılan işçilik böyle olmaz" diyerek tepkisini dile getirdi. Olayın ardından yaşanan aksaklıklar ve araçların yolda kalması nedeniyle bölgeye gelen İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, yolu yeniden trafiğe kapatmak zorunda kaldı. Yaşanan bu durum, yol yapım ve onarım çalışmalarında güvenlik tedbirlerinin ve yol kapatma standartlarının önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak:
