Suruç'taki canlı bomba saldırısı davası

Suruç'taki canlı bomba saldırısı davası

Terör örgütü DEAŞ tarafından gerçekleştirilen ve 34 kişinin ölümüne 70 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bomba saldırısıyla ilgili davanın ikinci duruşması görüldü - Mahkeme heyeti, Ankara Tren Garı'ndaki saldırının da şüphelisi, tutuklu Şahin'in bir

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, yaklaşık 2 yıl önce 34 kişinin ölümü, 70 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bomba saldırısıyla ilgili davanın ikinci duruşması yapıldı.

Şanlıurfa Adliye Sarayı yerine güvenlik gerekçesiyle Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davalarının görüldüğü Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumu Salonu'nda gerçekleştirilen duruşmaya, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ile yaralananlar ve avukatlar katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bulunduğu cezaevinden ifadesi alınması gereken Ankara Tren Garı'ndaki saldırının da zanlısı tutuklu Yakup Şahin, önce duruşmaya bağlanmak istemedi daha sonra da fikir değiştirdi.

Söz alan müşteki avukatları, tutuklu sanık Şahin'in SEGBİS üzerinden sağlıklı bir şekilde ifadesinin alınamayacağını, sanığa bazı fotoğraf ve belgeler göstereceklerini belirterek, çapraz sorgusunun yapılması için sonraki celsede mahkemede hazır bulunmasını talep etti.

Daha sonra, hayatını kaybedenlerin bazı yakınları ve yaralılar da iddianamede isimlerinin bulunmaması nedeniyle müşteki olarak davaya katılma talebinde bulunarak, sanıklardan şikayetçi oldu.

Cumhuriyet savcısı ise haklarında yakalama kararı bulunan sanıklar Deniz Büyükçelebi ile İlhami Ballı hakkındaki yakalama kararının infaz edilmesi, Büyükçelebi'nin Suriye'de ölüp ölmediğinin Şanlıurfa ve Gaziantep Emniyet Müdürlüklerince araştırılması talebinde bulundu.

Hayatını kaybedenlerin bazı yakınları ve yaralıların müştekilik talebini kabul eden mahkeme heyeti, tutuklu sanık Şahin'in gelecek celse mahkemede hazır bulunmasına ve tutukluluğunun devam etmesine karar verdi.

Sanıklardan Büyükçelebi'nin ölüp ölmediğinin araştırılması için Şanlıurfa ve Gaziantep Emniyet Müdürlüklerine yazı yazılmasını da kararlaştıran mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

-İddianameden

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, biri başka suçtan tutuklu 3 şüpheli hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma, tasarlayarak ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme" suçlarından 34'er kez, "tasarlayarak ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürmeye teşebbüs etme" suçlarından da 70'er defa olmak üzere TCK'nın ilgili maddeleri gereğince 104'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :