Suriye'ye bin 152 tır gıda yardımı yollandı

Suriye'ye bin 152 tır gıda yardımı yollandı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfınca, Suriye'ye yılın ilk 8 ayında bin 152 tır gıda yardımı gönderildi

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Suriye'ye yılın ilk 8 ayında bin 152 tır gıda malzemesi yardımı yapıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli ailelerin savaşın başladığı günden itibaren yanlarında olduklarını söyledi.

Kamplarda barınmak zorunda kalan Suriyeli ailelere Türkiye ve dünyanın farklı noktalarından gönderilen yardımları ulaştırdıklarını belirten Tosun, ''İdlib ve kırsalındaki kamplarda barınan Suriyeli ailelere, gıda başta olmak üzere birçok kalemde insani yardım ulaştırıyor.'' dedi.

İHH'nin Reyhanlı ilçesinde kurulan lojistik merkeziyle, Suriye içindeki çadırlarda ve sınır köylerinde yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin yaralarını sardıklarını belirten Tosun, şunları dile getirdi:

''Dünyanın ve Türkiye'nin birçok ilinden hayırseverlerin bağışladığı yardımlar, Reyhanlı'da 23 dönüm araziye kurulu lojistik merkezine geliyor. Buradan görevlilerce yapılan tasniflerin ardından tırlara yükleme yapılıyor. Tırda yüklü ekmek, gıda, su, kumanya, battaniye, giysi ve halı gibi insani yardım malzemeleri İdlib merkeziyle, Türkiye sınırının karşısında yer alan kamplardaki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor.''

Lojistik merkezinde 115 personelin gece gündüz Suriye'deki zor durumda kalan ailelerin yarasına merhem olabilmek için çalıştığını aktaran Tosun, "Hayırseverlerin destekleriyle ailelerin sofrasına tuz ekmek oluyoruz. Yılın ilk 8 ayında bin 152 tır ve kamyonetlere yüklenen insani yardım malzemelerinin Kilis Öncüpınar ile Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gönderildi.'' diye konuştu.

Reyhanlı'daki lojistik merkezinde kurulan fırında üretilen ekmeklerin günlük olarak Türkiye sınırındaki kamplara yollandığını belirten Tosun, ''Suriye içinde de kurduğumuz fırınlar da var. Suriyeli ailelerin damak tadına uygun ekmek üretiyoruz. En önemli temel gıda maddesi olan ekmekleri vakit kaybetmeden çadır kamplarına gönderiyoruz. 155 personel ve binin üzerindeki gönüllü çalışanlarımız mevcut.'' değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :