Suriyelilere ilaç verilmeyeceği iddiası

Suriyelilere ilaç verilmeyeceği iddiası

Şanlıurfa 27. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Dolap: - "Türkiye'de en fazla sığınmacı bizde var, onlara ilaç verilmeye devam ediliyor"

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa 27. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Mahmut Dolap, Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'e ilaç verilmeyeceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Dolap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı basın ve yayın organları ile sosyal medyada sığınmacılara verilen ilaçların parasının Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) ödenmediğine ilişkin asılsız haberlere yer verildiği söyledi.

Türkiye'de en fazla sığınmacının Şanlıurfa'da bulunduğunu anlatan Dolap, ülkedeki misafirlerin tedavilerinin karşılanması için her kuruluş gibi kendi odalarının da üzerine düşen görevi yaptığını belirtti.

Sığınmacılara ilaç verilmeye devam edildiğini vurgulayan Dolap, şunları ifade etti:

"Suriyelilere ilaç vermeye devam ediyoruz. İlaçların ücreti 90 gün içerisinde AFAD tarafından bize ödeniyor. Zaman zaman ödemelerde gecikme yaşanıyor. Yetkililerle görüştük düzenli ve zamanında ödemeye dikkat edecekler. Türkiye'de en fazla sığınmacı bizde var, onlara ilaç verilmeye devam ediliyor. Şu anda kentteki 410 bin sığınmacıya her ay yaklaşık 2,5 milyon lira tutarında ilaç veriyoruz. Basında ve internet sitelerinde yer alan haberler asılsız olup, gerçeği yansıtmamaktadır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :