Suriyelilere buzdolabı yardımı

Suriyelilere buzdolabı yardımı

Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği tarafından kentteki ihtiyaç sahibi Suriyelilere buzdolabı yardımı yapıldı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneğince temin edilen 135 buzdolabı, kentte kendi imkanlarıyla barınan Suriyelilere dağıtıldı.

Türkiye'de en fazla sığınmacının bulunduğu kentlerin başında gelen Şanlıurfa'da, ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelilere yönelik insani yardımlar sürüyor.

Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu kentte, hayırseverlerin yardımlarıyla temin edilen buzdolapları, dernek gönüllülerince ihtiyaç sahibi ailelere verildi.

Dernek temsilcisi Behçet Atila, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da kendi imkanlarıyla barınan yaklaşık 650 bin Suriyeli bulunduğunu söyledi.

Kentteki sığınmacıların maddi durumunun iyi olmadığını belirten Atila, yaklaşık bin ailenin buzdolabına ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Hayırseverlerden ramazan dolayısıyla yardımlarını artırmalarını isteyen Atila, şunları kaydetti:

"İnsanlar çok ama çok muhtaç. Biz Müslümanlar, bu duruma duyarsız kalamayız. Elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Allah için muhacir komşularınızın kapılarını çalın ve yemeğinizi, suyunuzu paylaşın. Suriyeliler soğuk bir bardak su içsin veya komşusunun verdiği bir kap yemeği saklayabilsin diye böyle bir proje geliştirdik. Bu kapsamında son 10 günde 135 aileye buzdolabı verdik. İnşallah yakında bu rakam 300'e çıkacak. 300 buzdolabı demek, Şanlıurfa şartlarında en az 600-700 aile demektir. Çünkü ilimizde 3-4 muhacir aile bir araya gelerek, bir ev kiralamaktadır. Biz 2 aileden hesap edersek 700 aile olur ki bu da yaklaşık 3 bin 500 kişi eder."

Atila, Suriyelilere gıda kolileri, çocuk bezi ve hijyen paketi gibi insani yardımları da sürdürdüklerini vurguladı.

Suriyeliler de buzdolabı sahibi olmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, hayırseverlere teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :