Suriyeli yetimlere yardım

Suriyeli yetimlere yardım

Şanlıurfa'da 900 Suriyeli yetime, ayakkabı ve oyuncak hediye edildi

ŞANLIURFA (AA) - El-Ensar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Kardeşlik Derneği'nce, ülkelerindeki iç savaşta anne ya da babalarını kaybeden Şanlıurfa'daki Suriyeli yetim çocuklara, ayakkabı ve oyuncak dağıtıldı.

Sığınmacılara hizmet etmek amacıyla kurulan El-Ensar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Kardeşlik Derneği, Suriyelilere yönelik "Biz birlikte varız" sloganı ile yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında toplanan yaklaşık 900 çift ayakkabı, dernek binasında Suriyeli çocuklara dağıtıldı. Özellikle küçük yaştaki çocuklara oyuncukların da verildiği etkinlikte, çocuklar daha sonra çeşitli oyunlar oynayarak çocukluklarının tadını çıkardı.

İl Müftüsü İhsan Açık, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Suriyeliler için yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere teşekkür etti.

Kentte Suriyelilere yönelik kurulan dernekleri desteklediklerini aktaran Açık, "Bizim toplumumuz yine öncü olmuş ve burada Suriyeli kardeşlerimize yardım ediyoruz. Çocuklarımıza güzel ayakkabılar hediye edildi. Rabbim inşallah hayırseverlerimizin sayısını daha çok artırsın. Çünkü onlar ne kadar fazla olurlarsa buradaki kardeşlerimiz daha çok mutlu olur" dedi.

Dernek Başkanı Vedat Savaş da derneklerinin 2015 yılında 5 gönüllü tarafından kurulduğunu ve amaçlarının Suriyelilere yardım eli uzatmak olduğunu ifade etti.

Suriyeli çocukların kendilerini rahat hissetmelerini ve onlara gurbette bulunduklarını unutturmak için çalıştıklarını dile getiren Savaş, şunları kaydetti:

"Derneğimizden yaklaşık bin kişi faydalanıyor. Bunlardan 600'ü öğrenci kardeşlerimizdir. Özellikle hafta sonu geliyorlar ve burada kendilerine hem Türkçe hem de dini dersler veriyoruz. Kentteki bazı hayırsever kardeşlerimiz, bize bu ayakkabıları verdi, biz de bunları şimdi dağıtıyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin sevincine ortak olduk. Yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun."

Suriyeli yetimlere yardım

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :