Suriyeli yetim çocuklar için dayanışma programı

Suriyeli yetim çocuklar için dayanışma programı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ersoy: - "Cumhurbaşkanı'mız Erdoğan öncülüğünde, bütün mazlumların sesi olmaya, bu mücadeleyi ülkemizde yaralı gönüller için yürüten bütün kuruluşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz"

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, bütün mazlumların sesi olmaya, yaralı gönüller için bu mücadeleyi yürüten kuruluşlara destek olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Ersoy, Suriyeli yetim çocuklar ve anneleri için Muradiye Öğretim Kurumları, Özel Nene Hatun Okulları'nda düzenlenen dayanışma programında katıldı.

Bu programın Türkiye'nin yıllardır bölgede sürdürdüğü kardeşlik hukukunun, bütün dünyaya örnek olan uygulamalarının güzel bir yansıması olduğunu dile getiren Ersoy, Türkiye'nin bugün olduğu gibi bundan sonra da zor durumdaki Suriyelilerin yanında olacağını belirtti.

Bölge, kanın ve gözyaşının değil huzurun, barışın ve kardeşliğin hakim olduğu bir yer haline gelene kadar, Hükümetin savaştan, kargaşadan, kandan mağdur olanları, ümmetin bütün evlatlarını kucaklamaya devam edeceğini vurgulayan Ersoy, "Cumhurbaşkanı'mız, sevgili büyüğümüz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, liderliğinde bütün mazlumların sesi olmaya, kol kola mücadele etmeye, bu mücadeleyi ülkemizde yaralı gönüller için yürüten bütün kuruluşlarımıza, derneklerimize, vakıflarımıza destek olmaya devam edeceğiz. 'Dünya 5'ten büyüktür' çığlıkları dünyanın her köşesinde duyulana kadar mücadelemiz devam edecek." diye konuştu.

Dayanışma programında, yaklaşık 100 yetim Suriyeli çocuk ve anneleri için toplanan eşyalar dağıtıldı. Halk oyunları gösterilerinin de sunulduğu programda, Ersoy ve okul yöneticileri çocuklarla pasta kesti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler