Suriyeli öksüz ve yetimler iftar sofrasında buluştu

Suriyeli öksüz ve yetimler iftar sofrasında buluştu

Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından Suruç ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeli yetim ve öksüz bin çocuk için iftar verildi

ŞANLIURFA (AA) - Hayrat İnsani Yardım Derneği, Suruç ilçesindeki çadır kentindeki yetim ve öksüz Suriyeli çocukları iftar sofrasında buluşturdu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik ramazan yardımları devam ediyor. Hayrat İnsani Yardım Derneği de Suruç çadır kentinde kalan yetim ve öksüz çocuklara hayırseverlerin desteğiyle toplanan yardımla iftar imkanı sağladı.

Organizasyonda dernek gönüllüleri, sığınmacı çocuklarla sohbet ederek ihtiyaçlarını dinledi.

Dernek Başkanı Hamza Tuğbay Ataman, burada yaptığı konuşmada, başta Türkiye'nin doğu ve güneydoğu bölgeleri olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde yardıma muhtaç insanlara ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Dernek olarak 26 ülkede ramazan dolayısıyla iftar programları organize ettiklerini belirten Ataman, yetim çocuklara bayramlık, ihtiyaç sahibi ailelere de gıda yardımında bulunduklarını aktardı.

Çadır kentte bin öksüz ve yetim çocuğa iftar verdiklerini ifade eden Ataman, "Yapılan maddi yardımların yanında insanların manevi ihtiyaçlarını da karşılamak sadece karınlarını değil onların kalplerini de doyurmak gerektiğinin farkındayız. Bir Hadis-i Şerif'te beyan edildiği gibi 'İmandan sonra en makbul amel mahsun gönüllere teselli vermektir' düsturuyla hizmet ediyoruz." dedi.

Suriyeli Abdullah Mustafa da etkinlikten dolayı sevindiklerini belirterek, organizasyonun sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :