Suriyeli muhaliflerin Hama ilindeki ilerleyişi sürüyor

Suriyeli muhaliflerin Hama ilindeki ilerleyişi sürüyor

Muhalifler Suriye’nin Hama ilindeki operasyonda son 48 saatte rejimden 13 köy ve kontrol noktasını ele geçirdi

HALEP (AA) - Suriye’de Hama ilinin merkezine ulaşmayı hedefleyen muhalifler, son 48 saat içinde rejimin hakim olduğu 13 köy ve kontrol noktasını ele geçirdi.

Beşşar Esed rejiminin başkent Şam’dan ülkenin kuzeyine çıkış hattındaki Hama ilinin kuzey kırsalında, geçen ay muhalifler tarafından başlatılan operasyon sürüyor.

AA muhabirinin operasyonu yöneten muhalif komutanlardan Ebu Mecid’ten aldığı bilgiye göre, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Fetih Ordusu unsurları kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Taleysiya, Kahira, Şaata, Ras El Ayn, Hafsin, Karah, Beyt Esved ve Cenine köylerini rejimden aldı.

Muhalifler, rejimin Hayme, Hazan, Medacin, Beyt Sauda ve Tel Abyad'daki askeri kontrol noktalarını da ele geçirdi.

Sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınlayan muhalifler, rejime ait 4 tank, 2 ağır makineli zırhlı ve çok sayıda askeri aracı yok ettiklerini duyurdu.

Hama kent merkezine girmeyi hedefleyen muhalifler, kuzeyde aldıkları bölgelerle merkezin 5 kilometre yakınına ulaştı. Muhalifler, son ele geçirdikleri alanlarla kuzeydeki çevre güvenliğini artırarak son 48 saat içinde rejimden 13 köy ve kontrol noktasını ele geçirmiş oldu.

Muhalif güçler, Halep merkezinde geçen temmuz ayında rejim tarafından kuşatılmaları üzerine, Esed güçlerinin baskısını hafifletmek için Hama'da saldırıya geçmişti. Hama'da son iki ay içinde Suran, Kavkab ve İskenderiye ilçeleri ile çevresini ele geçiren muhalifler, rejimi Halep’teki yığınağını azaltıp gücünü güneye kaydırmaya zorluyor. Muhalifler, böylelikle Esed rejiminin başkent Şam’dan ülkenin kuzeyine ulaştığı hatta da baskı uyguluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :