Suriyeli gençler 19 Mayıs'ı kutladı

Suriyeli gençler 19 Mayıs'ı kutladı

MALUMAT Toplum Bilgilendirme Merkezi'nde bir araya gelen Suriyeli ve Türk gençler, Arapça ve Türkçe şarkılar eşliğinde eğlendi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te yaşayan Suriyeli gençler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı pasta keserek kutladı.

Suriyeli misafirler ve Türkler'in birlikte yaşamını sağlamak amacıyla kurulan MALUMAT Toplum Bilgilendirme Merkezi'nde bir araya gelen Suriyeli ve Türk gençler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

Etkinlik kapsamında pasta kesen Suriyeli gençler, bayram nedeniyle iyi dileklerini iletti. Pasta kesen Suriyeli ve Türk gençler, Türkçe ve Arapça şarkılara eşlik ederek eğlendi. Program kapsamında Türkiye ve Suriye'den bazı kentlerin tarihi, turizmi ve yemekleri hakkında bilgiler verildi.

MALUMAT Gençlik Geliştirme Sorumlusu İrem Koyun, gazetecilere yaptığı açıklamada, 19 Mayıs nedeniyle Suriyeli ve Türk gençleri bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesinin ilk adımını 19 Mayıs 1919'da attığını hatırlatan Koyun, "Bu günü de gençlere armağan etti. Bizler de bayramı burada yaşayan gençlerle kutlamak istedik." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :