Suriyeli genç kornea nakli oldu

Suriyeli genç kornea nakli oldu

Suriye'de varil bombalı saldırıda görme yetisini kaybeden 27 yaşındaki İbrahim, kornea nakliyle sağlığına kavuştu- Doç. Dr. Kubaloğlu:"Hastamız ameliyat öncesi sadece ışığı algılayabiliyordu. Oysa ameliyat sonrası göz sargıları açıldığında görmeye başladı

İSTANBUL (AA) - Suriye'de varil bombalı saldırıda görme yetisini kaybeden 27 yaşındaki İbrahim el-İsa el-Hasan, kornea nakliyle sağlığına kavuştu.

Yapılan açıklamaya göre, Hama'da motosikletiyle seyir halindeyken varil bombalı saldırıyla görme yetisini kaybederek, yaralanan İbrahim, yaklaşık 2 ay önce tedavi amacıyla Reyhanlı'ya geldi.

Bir gözünde, kapağının yanması sonucu görme yetisini büyük ölçüde kaybeden, diğer gözünde ise ağır yanık ve erimeler meydana gelen İbrahim, durumuna kayıtsız kalamayan yardımseverler tarafından İstanbul'a getirildi.

Tedavisine Dünyagöz Hastanesinde başlanan Suriyeli gence, Doç. Dr. Anıl Kubaloğlu ve ekibi tarafından, aynı anda kornea nakli, katarakt ve kapak operasyonlarını da yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kubaloğlu, şunları kaydetti:

"Hastamız bize geldiğinde göz kapakları ve yüzü yanmış, sağ gözünün beyaz kısmı ve korneası tamamen erimiş, renkli iris dokusu ise korneaya yapışmış durumdaydı. Diğer gözü ise göz kapaklarının yanmasına bağlı olarak yüksek oranda kısmi görme yaşıyordu. Hastamıza total kornea naklinin yanı sıra, katarakt ve göz kapaklarına yönelik birkaç ameliyatı bir arada yaptık. Hastamız ameliyat öncesi sadece ışığı algılayabiliyordu. Oysa ameliyat sonrası göz sargıları açıldığında görmeye başladı ve etrafındaki insanları tekrar görme mutluluğunu yaşadı. Amacımız hastamızın başka insanlara bağımlı kalmadan kendi işini yapabilmesi ve tedavinin devamıyla görme oranının artması."

Oğlunu Reyhanlı'da ve İstanbul'da yalnız bırakmayan baba İsa el-Hasan da "Oğlum inşallah görecek, çok sıkıntılar çekti. Acıları yüzünden günlerce uyuyamadı. En azından gözlerinin görmesiyle hayata daha da tutunacak ve umuyorum ki 9 aylık olan evladını da dünya gözüyle görecek. Yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere sonsuz teşekkürler ediyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler