Suriyeli gasp zanlıları tutuklandı

Suriyeli gasp zanlıları tutuklandı

Sosyal medya üzerinden tanıştıkları Ummanlı iş adamını ticaret yapmak bahanesiyle İstanbul'a davet edip gasbettiği öne sürülen Suriyeli 5 şüpheli yakalandı

İSTANBUL (AA) - Ummanlı iş adamını ticaret yapmak bahanesiyle İstanbul'a davet edip gasbettiği iddiasıyla gözaltına alınan 5 Suriyeli şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 3 Eylül'de Ummanlı iş adamı A.A.H, kendisiyle sosyal medya üzerinden iletişime geçip ticaret yapmak istediklerini söyleyen Suriyelilerle buluşmak için İstanbul'a geldi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iş adamı A.A.H'yi araçla karşılayan kişiler, bir süre araç ile gittikten sonra iş adamını gasbetti.

İş adamının şikayeti üzerine Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Havalimanı çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, zanlıların kullandığı otomobilin plakasını belirledi.

Esenyurt'ta belirlenen 2 adrese düzenlenen operasyonda, Suriyeli O.H, M.H, M.B, M.D ve K.E yakalandı. Şüphelilerden yaşı küçük olan M.D Çocuk Büro Amirliğine sevk edildi.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramada, bin 400 dolar, 2 bin 960 lira, 5 cep telefonu, 2 yüzük, olayda kullanılan bıçak ile Ummanlı iş adamı A.A.H'ye ait pasaport ve kimlik ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden O.H, M.H, M.B. ve K.E tutuklanırken yaşı küçük olan M.D adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :