"Suriyeli çocukların yüzde 62'sini okula kazandırdık"

"Suriyeli çocukların yüzde 62'sini okula kazandırdık"

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Gül:- "Okulda olması gereken 975 bin Suriyeli çocuğun yüzde 62'sini okula kazandırdık. Bu seviye daha önce yüzde 20-30 seviyelerindeydi"- "Bu anlamda çok büyük bir başarı elde ettik. Hedefimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın d

MALATYA (AA) - VOLKAN KAŞİK - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Suriyeli çocukların eğitim hakkından mahrum kalmaması için her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, "Okulda olması gereken 975 bin Suriyeli çocuğun yüzde 62'sini okula kazandırdık. Bu seviye daha önce yüzde 20-30 seviyelerindeydi." dedi.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hem büyük hem merhametli hem de bölgesel bir güç olması açısından önemli bir devlet olduğunu söyledi.

Devlet kadar milletin de büyük olduğunu aktaran Gül, Türk milletinin, başta Suriye olmak üzere değişik ülkelerden gelen misafirleri, ırkına, rengine, inancına bakmadan kucakladığını ve kol kanat gerdiğini kaydetti.

Gül, bakanlık olarak Türkiye'ye misafir olarak gelenlerle ilgili çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"Suriyeli çocukların eğitim hakkından mahrum kalmaması için her türlü tedbiri aldık. Öğretmenlerimiz gerçekten çok fedakarca çalışmalar yapıyor, yani sınıf ortamında, okul ortamında velilerle görüşmeler noktasında. Velilerimizin, vatandaşlarımızın ilk başta bazıları garipsese, biraz farklı duygular hissetse bile sonra onların da eğitim hakkının önemli olduğunu idrak ederek gereken çabayı fazlasıyla gösteriyor. Bizler de bunun planlamasını yapıyoruz. Suriyeli çocukların bir taraftan Türkçeyi öğrenmelerini bir taraftan da Arapçayı, ana dillerini unutmamalarını sağlamak, akademik anlamda iyi yetişmeleri, burada kaldıkları müddetçe nitelikli bir vasıfla yetişmeleri, mesleki anlamda bazı şeyler öğrenmeleri, yarın memleketlerine gittiklerinde en azında bir şeyler öğrenerek buralardan gitmiş olmaları bizim için çok önemli."

- "318 geçici eğitim merkezi var"

Sadece okul çağındaki çocuklar için değil yetişkinler için de çok sayıda imkan sağladıklarını dile getiren Gül, halk eğitim merkezlerinde istihdama ve meslek edindirmeye yönelik kurslarda yüzbinlerce Suriyelinin, yabancının kendisini geliştirdiğini bildirdi.

Gül, Suriyeli çocukların okula kazandırılması için çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Okulda olması gereken 975 bin Suriyeli çocuğun yüzde 62'sini okula kazandırdık. Bu seviye daha önce yüzde 20-30 seviyelerindeydi. Bu anlamda çok büyük bir başarı elde ettik. Hedefimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi okulda olması gereken tüm çocukların okula gitmesidir. Biz onlara da bu imkanları sağlamaya çalışıyoruz. Hem okullarımızda hem geçici eğitim merkezlerimizde misafirlerimizi sürece dahil ediyoruz. Şu an 318 geçici eğitim merkezimiz var. Hedefimiz geçici eğitim merkezlerini azaltarak, öğrencilerin eğitim öğretim çalışmalarını okullarda sürdürmesi ancak bu noktada yerel şartları, fiziki mekanları göz önünde bulundurarak karar alacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :