Suriyeli Arap ve Türkmenler'den İslam Ülkeleri Terörle Mücadele Koalisyonu'na destek

Suriyeli Arap ve Türkmenler'den İslam Ülkeleri Terörle Mücadele Koalisyonu'na destek

Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği:"Koalisyonun müdahalesi, her türlü zulmü işleyen PYD'ye verilen desteklerle Tel Abyad ve çevresinde olduğu gibi demografik yapıyı değiştirme eylemlerini durduracaktır"

ŞANLIURFA (AA) - Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği, İslam Ülkeleri Terörle Mücadele Koalisyonu'na destek olduklarını bildirdi.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'nın başkenti Riyad'da 34 İslam ülkesinin katılımıyla oluşturulan İslam Ülkeleri Terörle Mücadele Koalisyonu'nun, Suriye'nin yararına olduğu kanısına varıldığı belirtildi.

Koalisyonun, Suriye'de söz hakkını, "terörizm" adı altında halkını öldüren ve göçe zorlayan rejim yerine halka vereceğine inandıkları belirtilen açıklamada, "Koalisyonun müdahalesi, her türlü zulmü işleyen PYD'ye verilen desteklerle Tel Abyad ve çevresinde olduğu gibi demografik yapıyı değiştirme eylemlerini durduracaktır. Koalisyon, Esed rejiminin bitmesi ve DAEŞ'in temizlenmesinden sonra yaşanacak olası bir iç savaştan da ülkeyi koruyacaktır. Koalisyon, terörle mücadele için Suriye'de zulme karşı ayaklanan halkı rejimden koruyacak ve Rusya tarafından atılan terör suçunu ortadan kaldıracaktır. İşte bu nedenlerle birlik olarak koalisyonu desteklediğimizi belirtmek istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :