Suriye'den Kilis'e atılan roket mermileri

Suriye'den Kilis'e atılan roket mermileri

Kilis Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Sevengül:- "Gerekirse burayı afet bölgesi ilan etsinler. O kanunlardan Kilis olarak bizler de yararlanalım. Bize faizsiz krediler versinler, SGK ödemelerimizi durdursunlar. Devletten isteklerimiz öncelik

KİLİS (AA) - Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Sevengül, Suriye'den atılan roketlere ilişkin, "Gerekirse burayı afet bölgesi ilan etsinler. O kanunlardan Kilis olarak bizler de yararlanalım. Bize faizsiz krediler versinler, SGK ödemelerimizi durdursunlar. Devletten isteklerimiz öncelikli olarak bunlar" dedi.

Sevengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı sivil toplum kuruluşlarıyla ulusal bir gazeteye ilan vererek kente sahip çıkılması gerektiği çağrısında bulunduklarını anımsattı.

Baro Başkanı Muammer Fazlıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Kanar ile hazırladıkları bildiride, devlete bağlı olduklarını belirttiklerini aktaran Sevengül, "Kilis'in gözden çıkartılmaması noktasında bilgileri ve haberleri olsun istedik." diye konuştu.

Her sabah roket sesiyle uyandıklarını ifade eden Sevengül, Kilis halkının çok tedirgin olduğuna işaret etti. Birçok esnafın iş yerini kapattığını anlatan Sevengül, şöyle konuştu:

"Esnaflarımıza bunun bir çözüm olmadığını anlatıyoruz. Siyasi parti gözetmeksizin birlikte olduğumuzu ve memleketimizi boşaltmamamız gerektiğini söylüyoruz. Kilis, İstiklal Savaşı'nda Kuvayımilliye hareketini ilk başlatan illerdendir. Bu memleket, terör örgütünün istediği boyutlara gelmemeli. Esnaflarımız ve vatandaşlarımızdan sağ duyulu olmalarını, birlik ve beraberlik içinde eskisi gibi güzel günlere ulaşmamızı istiyoruz."

Sevengül, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bir devlet olduğunu vurgulayarak, devletten kendilerine sahip çıkmasını beklediklerini aktardı. Sevengül, "Devletimizin bizi koruyacağına inanıyoruz. Devletimiz büyüktür ama bu mesele çok uzadı, 'Ölüyoruz' diyoruz. Biz bunu bildirimizde de yazdık. İnsanlarımız ölmesinler." ifadelerini kullandı.

Can güvenliği yanında ekonomik olarak da destek beklediklerini söyleyen Sevenler, esnaf ve vatandaşların zor durumda olduğunu dile getirdi.

Kente yönelik ekonomik çalışmaların hemen yapılmasını isteyen Sevenler, "Gerekirse burayı afet bölgesi ilan etsinler. O kanunlardan Kilis olarak bizler de yararlanalım. Bize faizsiz krediler versinler, SGK ödemelerimizi durdursunlar. Devletten isteklerimiz öncelikli olarak bunlar. Devlet büyüklerinin yanımızda olduğunu biliyoruz ancak bunu göstermeleri bekliyoruz. İnsanlarımıza, vatandaşlarımıza 'biz sizin yanınızdayız' demelerini istiyoruz. Beraber olmak istiyoruz. Devletimizin elinden gelen her şeyin yapılmasını istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :