Suriye'den beklenen yeni göç dalgası

Suriye'den beklenen yeni göç dalgası

Rusya ve Esed rejiminin Halep'in kuzeyindeki kentlere düzenlediği ağır bombardıman sonrası ilçe ve beldelerden kaçan binlerce kişinin oluşturduğu göç dalgası sürüyor-İHH Hatay Ofisi Basın Danışmanı Karacaoğlu:- "Göç dalgasının başladığı son 4 günde 10 bin

KİLİS (AA) - Suriye'de Rusya ve Esed rejiminin Halep'in kuzeyindeki kentlere düzenlediği ağır bombardıman sonrası ilçe ve beldelerden kaçan binlerce kişinin oluşturduğu göç dalgası devam ediyor.
Suriye'de süren iç savaş, masum insanları evlerinde ve sevdiklerinden ayırıyor. Rusya ve rejimin Halep ve çevresine yönelik saldırılarından kaçan binlerce Suriyeli yanlarına aldıkları eşyalarla zor şartlarda Türkiye sınırına geliyor.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH olarak Halep kentinden kaçarak Kilis sınırına gelen on binlerce mazlum insana yönelik barınma, ısınma ve yemek yardımlarına devam ettiklerini söyledi.
Rus bombardımanından kaçan savaş mağdurlarını Türkiye sınırına yakın yerlerde kurdukları çadırlara yerleştirdiklerini vurgulayan Karacaoğlu, "Göç dalgasının başladığı son 4 günde 10 bin battaniye dağıttık, 350 çadır kurduk ayrıca günlük 30 bin kişiye yemek çıkarıyoruz. Esselame ve Harameyn bölgelerine kurduğumuz çadırlarda 2 bin kişi barınıyor. Çadırda kalanların çoğu kadın ve çocuk" ifadesini kullandı.
Karacaoğlu, yemek dağıtımların düzenli devam ettiğini dile getirdi. Bölgeye günde 100 bin ekmek gönderdiklerini vurgulayan Karacaoğlu, "Saldırılar devam ettikçe göç de artacaktır. Saldırıların bir an önce durmasını istiyoruz. İnsanlar evlerini, mahallelerini ve akrabalarını terk etmesini istemiyoruz" diye konuştu.
Karacaoğlu, daha büyük bir göç dalgasından endişe ettiklerini kaydetti.

Suriye'den beklenen yeni göç dalgası

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :