Suriye'deki yetimlere bayram organizasyonu

Suriye'deki yetimlere bayram organizasyonu

ŞAM (AA) - Suriye’nin başkenti Şam kırsalındaki Doğu Guta bölgesinde, Ramazan Bayramı münasebetiyle 300 yetim için çeşitli etkinlikler düzenlendi.Daru'l...

ŞAM (AA) - Suriye’nin başkenti Şam kırsalındaki Doğu Guta bölgesinde, Ramazan Bayramı münasebetiyle 300 yetim için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Daru'l Aytam adlı kuruluş, Doğu Guta bölgesindeki Cisrin beldesinde 300 yetime oyun, şarkı ve yarışmalar gibi çeşitli etkinlikleri içeren bir organizasyon gerçekleştirdi.

Daru'l Aytam Müdürü Münir Ubeyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruluşa bağlı psikolojik destek ekibinin, yetimleri eğlendirmek ve onlara diğer çocuklar gibi bayram havasını hissettirmek amacıyla bu çalışmayı yaptıklarını belirtti.

Psikolojik destek ekibinden Nuha eş-Şami, ekibin özel bir ortam oluşturarak yetimlere yaşadıkları acıları unutturmaya çalıştıklarını, etkinlikler arasında, “gerçek bayram ve mutluluğun her şeye rağmen geleceği” mesajını içeren ve yetimlerin canlandırdığı tiyatro gösterisinin de yer aldığını söyledi.

Gina Hatitani (10), rejimin bombardımanında babasını ve kardeşini kaybettiği için geçmiş bayramlardaki kadar mutlu olamadığını belirtti.

Muhaliflerin büyük kısmını denetim altında tuttuğu Şam'ın Doğu Guta bölgesi, yaklaşık 3 yıldır rejim güçlerinin kuşatması altında bulunuyor. Bölgeye yönelik hava saldırıları neticesinde binlerce sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :