Suriye'deki Rahmet Yaşam Köyü'nde eğitim başladı

Suriye'deki Rahmet Yaşam Köyü'nde eğitim başladı

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Katar Yardım Kuruluşu (RAF) ortaklığıyla Suriye'nin İdlib kentine bağlı Kelbit...

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Katar Yardım Kuruluşu (RAF) ortaklığıyla Suriye'nin İdlib kentine bağlı Kelbit bölgesinde inşa edilen Rahmet Yaşam Köyü'ndeki okulda eğitim başladı.

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, yaptığı açıklamada, Suriyeli yetim ve savaş mağduru çocukların "Rahmet Yaşam Köyü" içerisinde kurulan okulda eğitim almaya başladıklarını söyledi.

Suriye’nin geleceğini inşa edecek bireyleri bu okulda yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Yemelek, ''Köyümüzün içerisinde 100 konut bulunuyor. Bu evlerde yaşayan çocukların eğitim alabilmeleri ve kendilerini geleceğe hazırlayabilmeleri için okulumuz faaliyete geçti.'' dedi.

Okuldan yetim ve savaş mağduru çocukların yararlandığını aktaran Yemelek, şöyle devam etti:

''Bu okulda eğitim gören çocuklarımızın geleceğe umutla bakan, duyarlı bireyler olarak yetişmelerini arzu ediyoruz. Okulumuzun dış duvarlarını canlı renklerle boyadık. Bu sayede çocuklarımızı savaşın rengi olan siyahtan başka bir renkle tanıştırmış olduk. Okul çocukların güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmeleri için kuruldu ve 204 öğrenci faydalanıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :